BDP'li Demirtaş: "Biz Tetikçi Değiliz"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, MHP'nin seçim bürosuna düzenlenen saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Demirtaş: "Biz Tetikçi Değiliz"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP'nin İstanbul'daki seçim bürosuna düzenlenen saldırının BDP teşkilatı ile ilgisinin olmadığını belirterek, "Asla provokasyonlara gelmeyiz. Biz ucuz bir parti değiliz. Kimseye tetikçilik yapmadık, yaptırtmayız. Bu kirli oyunlara karşı MHP'nin ve MHP gençliğinin de dikkatli olması gerekiyor. BDP'nin bu kirli taraklarda bezi yoktur" dedi. 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi. İstanbul'da MHP'nin seçim bürosuna düzenlenen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya değinen Demirtaş, "Hiçbir partiye, hiçbir adaya karşı asla ve asla kirli bir tezgahın içinde olmadık, olmayız. Asla provokasyonlara gelmeyiz. Biz ucuz bir parti değiliz. Ne geçmişte ne gelecekti kendimiz kullandırtmadık, kullandırmayız. Kimseye tetikçilik yapmadık, yaptırtmayız. Bu kirli oyunlara karşı MHP'nin ve MHP gençliğinin de dikkatli olması gerekiyor. BDP'nin bu kirli taraklarda bezi yoktur. Bu şekilde davranarak asıl faillerin üstü örtülüyor. Herkes bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Umut ediyorum ki benzer olaylar bir daha yaşanmadan bir seçim yarışı içerisinde oluruz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ölümlü trafik kazalarına da değinen Demirtaş, "Türkiye'de trafik kazası gerçeği son günlerdeki kazalarla gündeme oturmadı. İktidar duble yol yaptık, trafik kazaları olmayacak, biz kazaları önledik propagandası yapmaya başladığı günden bu yana ölümlü kazalarda asla azalma yaşanmadı. Bunlar sürücü, lastik, yol hatasıyla açıklanacak mesele de değil. Bu ülkenin ulaşımı yüzde 98' e yakını karayoluyla yapılıyor. Avrupa'da ise demiryoluyla yapılıyor. Neden,çünkü daha güvenli ve daha ucuz olduğu için. Karayolu politikasının bütün ölümlerde payı vardır. Hızlı tren rayı yapmak çok mu zordur. Otoyollarını 4'1 fiyatına çift hatlı demiryolu döşeyebilirsinizi ve daha güvenli olur" dedi.

CEMAAT VE BAŞBAKAN'A GÖNDERME

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pensilvanya'daki diyorki, paralel yapı diyerek yolsuzluğun üstünü örtüyorlar. Allah var ikisi de doğru söylüyor. Hakkını yememek lazım. Bazen doğru söylüyorlar. İkisi de haklı. Biri diğerini karalayıp onun üstünü, öbürü diğerini karalayıp onun üstünü örtüyor. Biz başbakanının hakkını da yemeyelim. Kendisi yanınca etrafına karanlık saçan ampulün icadı büyük ustadır. Bu güne kadar bilim dünyasına da katkısı olmuştur. Kendisinin de pensilvandakinin de. Bu ülkede olan bütün hukuksuzluklarda ortaklıkları eşittir. Yıllarca birlikte yaşadıklarını, kardeş kardeş paylaştıklarını ifade ediyorlar. O günlere dönmenin hasreti var. Başbakan yolsuzluk operasyonunun önünü kesmek için paralele yapıyla mücadele gerekçesiyle tasfiye operasyonları yapıyor, öbürü de paralel devleti kurtarabilmek için yolsuzluk operasyonlarını siyasi bir şantaj olarak kullanıyor."

Yorumlar