BDP’li Çelik: BDP'ye oy vermeyin çağrısı abesle iştigaldir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, “Başbakan’ın dün Muş’ta ‘sakın ha sakın BDP’ye oy vermeyin’ çağrısı her şeyden önce abesle iştigaldir, bu kabul edilemez.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Çelik: BDP'ye oy vermeyin çağrısı abesle iştigaldir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, “Başbakan’ın dün Muş’ta ‘sakın ha sakın BDP’ye oy vermeyin’ çağrısı her şeyden önce abesle iştigaldir, bu kabul edilemez. Türkiye’de eğer hukuk devleti varsa, eğer bir demokrasi söylemi iddiası söz konusu ise hiç kimse bir başkasının iradesine, siyasal tercihine ambargo koyma onu bloke etmeye hakkı yoktur. Bu manada Başbakan’ı kınadığımı ifade ediyorum” dedi.

Muş’ta seçim çalışmalarını sürdüren BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Başbakan’ın Muş'ta yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Kent merkezinde esnaf ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, “Sayın Başbakan dün Muş’taydı, bir Başbakan'a yakışmayan, şık olmayan açıklama ve söylemlerde bulundu. Her şeyden önce Başbakan, ülkenin tüm halkının Başbakanı AKP Genel Başkanı olmaktan öte her düşünceye her siyasi partiye ve onun siyasal faaliyetlerine saygılı olması gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

BDP üzerinden Muş halkının korkutulması amacıyla bir takım provokatif girişimlerin olduğunu iddia eden BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, şunları söyledi: “Muş halkı her zaman ve her seçimde olduğu gibi özgür iradesini sandığa yansıtacaktır. Özgür iradesini yansıtmakla kalmayacak ve onun arkasında durma gücünü de gösterecektir. Yanı sıra Muş seçimi bugüne kadar her hangi bir sorun, sıkıntı yaşanmadan herhangi bir gerilim gerginlik yaşanmadan yürüyor olması bir kısım kesimleri görünen o ki rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlıktan hareketlen de gerilim ve gerginlikten beslenen devletin derinlikleri BDP’yi itibarsızlaştırmak, BDP seçimleri üzerinden Muş halkını korkutmak adına bir kısım provokatif eylemlere girişimlere girebilirler bir kısım provokatif girişimler içerisinde olabilirler buna da prim vermeyeceğiz. Sonuna kadar örgütlü gücümüzle gerilim ve gerginliğinde önüne geçeceğiz. Şiddet ve şiddetti çağrıştıran söylem ve yaklaşımdan çok demokratik siyasetin siyasal projelerini halkımıza kazandırmak. Muş’un hak ettiği demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçülüğü ile birlikte adil ve eşitlikçi ve katılımcı belediye yönetimi işle nasıl olması gerektiğini Muşlularla Muş’u yönetmek istiyoruz. Bunu da kimse engelleyemeyecektir ve engellemeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Seçimi kazanmak isteyenlerin kendi binalarına molotof atıp kundaklayacaklarını iddia eden BDP Muş Belediye başkan adayı Nimet Sezgin ise “İlde konuşulan şeyler var. İşte önümüzde ki günlerde seçimi kazanmanın yolları bellidir; ‘kendi binalarımıza molotof atıp kendi binalarımızı kundaklayıp halka işte BDP yaptı’ söylentileri dolaşıyor. Bunu kapalı toplantılarda da konuşmuşlar. Temel hedefleri kepenk kapatıp, taş atma ve halkı bu şekilde korkutup seçimi maniple etmek istiyorlar. Biz bunun farkındayız. İl Emniyet Müdürü'ne ve İl valimize hepsine bunu bildirdik. Bu tür önlem ve güvenliği alın dedik, bundan sonra böyle bir şey yaşanırsa bu asla ve asla BDP’nin değildir dedik ve tüm halkımız buna duyarlı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Muş Belediye Eş başkan adayı Halide Budak da konuşmasında şunları ifade etti: "Kadınlara verilen para, hani onu sanki AKP’nin cebinden veriliyormuş gibi gösterilmesi ve sanki AKP gelmezse halkı kandırmaya çalışmaları, kesinlikle kadınlarımız buna inanmasın. O para onların en doğal hakkıdır. Ve bizde gelirsek kimde gelirse onu almaya devam edecekler. Hatta biz bu ilde barışın teminatı olacağız. Yani halkımız buna inansın, yapılan karalamalara iftiralara kimse inanmasın. Onlar tamamen seçim sürecinde bize atılan iftiralardır.”





CİHAN

Yorumlar