BDP'li Buldan: AKP süreci bıraktı, kasetlerle uğraşıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti'nin ülkenin kaderini belirleyecek olan çözüm sürecini bıraktığını, kasetlerle uğraştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Buldan: AKP süreci bıraktı, kasetlerle uğraşıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti'nin ülkenin kaderini belirleyecek olan çözüm sürecini bıraktığını, kasetlerle uğraştığını söyledi.

Buldan, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. İlk olarak Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK'lının fotoğraflarının basılı olduğu afişlerle, Cumhuriyet Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe iştirak eden Buldan daha sonra etkinliğin yapılacağı toplantı salonuna geçti.

Burada kadın partililere hitap eden Buldan, konuşmasında, sık sık çözüm sürecine gerekli desteği vermediğini öne sürdüğü AK Parti'yi eleştirdi. AK Parti'nin son günlerde çözüm sürecini bırakarak kasetlerle uğraştığını belirten Buldan, "AKP'lilerin şuanda uğraştıkları tek bir mesele var. Şuanda üzerinde durdukları tek bir konu var. Oda kaset meselesi. Şuanda kasetleri ile uğraşıyorlar. Şuanda kendi dertlerine düşmüşler. Oysa bu süreç heba edilmemesi gereken bir süreçtir. Bu süreç adım atılması gereken bir süreçtir." dedi.

BDP olarak başından beri hep sürecin hassasiyetine ve önemine dikkat çektiklerini dile getiren Buldan, "Öcalan başından beri söylüyor. Bu sürecin yasal bir zemine oturtulması gerekir. Bu sürecin hukuki bir çerçevesinin olması gerektiği ve bu süreçle birlikte tıkalı olan siyaset kanallarının açılması gerektiği, Öcalan tarafından her toplantıda altı çizilen konulardan biridir. Ama AKP bırakın yasal zemin oluşturmayı, hukuki bir çerçeveyi, aksine bu savaşın ilerlemesi için çaba sarf ediyor. Ne yapıyor? Tek bir adım atmıyor. TMK'nın kaldırılması, TCK'da yapılması gereken değişiklikler AKP tarafından yapılmıyor. Ama bu süreç böyle ilerlemez." diye konuştu.

"SÜREÇ 3 AŞAMALIYDI AMA HENÜZ 2. AŞAMAYA GEÇİLEMEDİ"

Çözüm sürecinin 3 aşamadan oluştuğunu ancak henüz ikinci aşamaya geçilmediğini kaydeden Buldan, "Bu süreç böyle başlamadı. Bu süreç başlarken 3 aşamalı bir yol haritası belirlendi. Bu üç aşamalı yol haritasında birinci aşama gerçekleşti. Diyalog süreci bitti. Ama bir türlü ikinci ve üçüncü aşamaya geçilmedi. Bu ikinci ve üçüncü aşamanın gerçekleşebilmesi için AKP hükümetinin iktidarın adım atması gerekiyordu. Ne yazık ki çok üzgünüz ama AKP bu süreç içerisinde tek bir adım bile atmadı, atamadı." dedi.

"ÖCALAN ÇEKİLİRSE SAVAŞ BAŞLAYAMAYACAK MI?"

Konuşmasında dün Iğdır mitinginde söylediği sözleri de hatırlatan Buldan, "Ben dün Iğdır'da da bunun altını çizdim. Ama ne yazık ki dün söylediğim bir cümle bütün basın tarafından manşet olarak verildi. Benim ifade ettiğim Öcalan bu süreçten çekilirse 'vay halimize' dedim. Bu doğru, bunun yalan bir yanı yok. Öcalan bu süreçten çekilirse savaş başlamayacak mı peki? Çünkü bu süreci götüren iki taraf var. Biri Öcalan, diğer taraf devlet. Öcalan üzerine düşen her sorumluluğu yerine getiriyor. Ama devlet ve hükümet ne yazık ki bu sürecin ilerlemesi için tek bir adım bile atmıyor." ifadelerini kullandı.

"30 MART'TA BÖLGEYİ ALARAK DEVRİM YAPACAĞIZ"

BDP olarak 30 Mart'taki yerel seçimde Iğdır'la sınırlı kalmayarak Muş, Bitlis, Kars, Ağrı ve Şanlıurfa'yı da alarak devrim yapacaklarını ileri süren Buldan, sözlerinin şu cümlelerle tamamladı: "Bu yerel seçimler Türkiye açısından çok önemli bir seçim süreci olacak. 30 Mart tarihi Türkiye'de yeni bir sürecin başlamasına, bir değişim ve dönüşümün yaşanmasına neden olacak seçimlerdir. Çünkü bu seçimler bizler açısından, Kürt halkı açısından bir referandum niteliğindedir. Bizler bu seçimlere bir referandum gözüyle bakıyor ve alacağımız oyların kazanacağımız belediyelerin aynı zamanda bize bir geri dönüşümünün olacağı bilincindeyiz. Bu yüzden daha öncesinde Iğdır'ı aldık ve 5 yıldır Iğdır'ı biz yönetiyoruz. Şimdi bu dönemde ise Iğdır'la sınırlı kalmayacağız. Bu defa Kars'ı, Muş'u, Ağrı'yı, Bitlis'i ve Şanlıurfa'yı da alarak devrim gerçekleştireceğiz." CİHAN

Yorumlar