BDP'li Binici: AKP yolsuzluğun üstünü örtmek için Ergenekon ve KCK'ya sarıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili İbrahim Binici, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yolsuzluğun üstünü örtmek için Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarının yeniden yargılama aşamasına sarıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Binici: AKP yolsuzluğun üstünü örtmek için Ergenekon ve KCK'ya sarıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili İbrahim Binici, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yolsuzluğun üstünü örtmek için Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarının yeniden yargılama aşamasına sarıldığını söyledi.

BDP Milletvekili İbrahim Binici, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında yığınla silah ele geçirildiğini hatırlatıp, "Ayrıca devleti tehdit eden bir örgüt ortaya çıkarıldı. Ama ne zaman ki AKP’de yolsuzluk patlak verdi işte o zaman Başbakan’ın aklına Balyoz, Ergenekon, KCK davalarını yeniden yargılamak geldi.’’ dedi.

BDP Milletvekili Binici, Başbakan Erdoğan'ın daha düne kadar, ‘Benim hâkimim, benim savcım, benim polisim, benim yargım’ diye sahiplendiği kurumları, bugün ne oldu da ‘yargı taraf tutuyor, taraflıdır’ demeye başladığını hatırlatarak, "Bugüne kadar size dokunmadı değil mi? Size dokunduğu an demek yargı taraflı oldu. Olamaz böyle bir şey, demokrasi herkese lazım.’’ şeklinde konuştu.

1923 Cumhuriyet tarihinden bu yana çeşitli iktidarlarda hep yolsuzluk ve hırsızlıkların olduğunu ve bunların bilindiğini ifade eden Binici, ancak mevcut 12 Eylül Anayasası'nın bazı açıklarını yakalayan bir takım kesimlerin bazı maddelerin arkasına sığınarak yolsuzluk ve hırsızlıklarını hep örtbas ederek gizlediklerini söyledi.

KCK davalarında bir hukuksuzluk var olduğunu sözlerine ekleyen Binici, "Çünkü KCK davalarında hiçbir arkadaşımızın üzerinde suç aleti sayılabilecek bir çakı bile bulunmuyordu. Dolayısıyla Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarını aynı kefeye koyup yargılamak, yeniden yargılamak insanı düşündürüyor. Bu KCK davasını darbeye teşebbüs örgüt davaları ile kesinlikle bir tutmamak lazım.’’ diye uyardı.

Özellikle bu tür yolsuzluk vakıalarının önüne geçmek için bir an önce 12 Eylül Anayasasının değişmesi gerektiğini vurgulayan Binici, ’’Yoksa bu tür sancıları 12 Eylül Anayasasını dayanak göstererek daha çok sancısını çekeriz.‘’ dedi.

‘BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'DAN ZİYADE ÖZERK KÜRDİSTAN İSTİYORUZ’

4 parçaya bölünen Kürdistan coğrafyası için 22 Ocak’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak Cenevre-2 Konferansı'nın çok önemli bir konferans olduğunu belirten BDP'li Binici, ’’Irak, İran, Suriye ve Türkiye çok iyi biliyor ki bu topraklarda yaşayan Kürtler geçmişte hep inkar edilmişti. Bu konferansta bu hukuksuzluğun önüne geçmiş olacağız. Biz bağımsız bir Kürdistan’dan ziyade herkesin eşit olduğu demokratik özerk 4 parçalı özgürlükçü bir özerk Kürdistan istiyoruz.’’ dedi.

Devletin çözüm sürecinde çok cimri davrandığını da dile getiren Binici, ’’Bugüne kadar hep tek taraflı adımlar atılıyor. Bu barış çok zor yürüyor. Endişem o dur ki bu çözüm sürecinde hep tek taraflı adımlar atıldığı için bu süreç bozguna uğrar. Elbet hükümete adım at çözümü geliştir diyecek iddialarımız olacaktır, olmalı.’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar