BDPli belediye başkanları 5 yıl sonra resmi törene katıldı

TBMM'nin açılışının 94. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen törende bir ilk yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
BDPli belediye başkanları 5 yıl sonra resmi törene katıldı

TBMM'nin açılışının 94. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen törende bir ilk yaşandı. BDP, 5 yılın ardından resmi bayramlara belediye başkanı seviyesinde katıldı. Bugün yapılan kutlamalara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı'da katıldı. Anlı, valiye ve başsavcıyla tokalaşırken askeri erkana başıyla selam verdi. Anlı’nın İstiklal Marşı’na iştirak etmemesi dikkat çekti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Diyarbakır’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Buradaki törende Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri çelenk sundu. Program daha sorma valilik önündeki kutlamalarda devam etti. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, 2. Hava Kuvvet Komutanı Yardımcısı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hilmi Atabay, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın yanı sıra çok sayıda kurum müdürü ve öğrenciler katıldı. Günün önemini belirten konuşmalarından ardından çocukların gösterileri oldu. Törende bu yıl bir ilk de yaşandı. Geçtiğimiz günlerde başörtüsü takan rektör Saraç, ilk kez resmi bir bayramda protokoldeki yerini aldı. BDP ise 5 yıl sonra resmi törene katıldı. BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı törene katıldı. Anlı, protokole gelirken Vali Cihat Kıraç ve yardımcılarıyla tokalaştı. Anlı, Tümgeneral Ateş Mehmet İrez ile başıyla selamlaştıktan sonra yerine oturdu. Anlı, İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada da ayağa kalktı. BDP’li önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, en son 2009 yılında bir resmi törene katılmıştı.
CİHAN

Yorumlar