BDP’li başkanın kız kardeşi dağdan indi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Baki K.'nin kız kardeşi B.K., bir süre önce katıldığı terör örgütünden ayrılarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li başkanın kız kardeşi dağdan indi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Baki K.'nin kız kardeşi B.K., bir süre önce katıldığı terör örgütünden ayrılarak güvenlik güçlerine teslim oldu. İfadesinde pişman olduğunu belirten B.K., dağda kaldığı süre içinde çok ağladığı için örgütün kendisini bıraktığını dile getirdi. B.K., çıkarıldığı mahkemece ailesine teslim edildi.

    BDP Şırnak İl Başkanı Baki K.'nin kız kardeşi B.K. bir süre önce terör örgütünün dağ kadrosuna katılan gençlerden biriydi. 2 gün önce güvenlik güçlerine teslim olan B.K. ifadesinde örgüte nasıl katıldığını ve neden döndüğünü anlattı. Okuldaki arkadaşı Ç.K.'nin kendisini pikniğe davet ettiğini anlatan B.K., "Okul bahçesinde buluştuk. Ç.K. ve yanındaki B.B. okulun dış kapısının önünde bekliyordu. Ç.K.'nin elinde bir şey yoktu. B.B.'nın elinde de sadece defter vardı. Piknik malzemeleri nerede dediğimde bir akrabasının araba ile geleceğini ve arabanın içerisinde malzemelerin olduğunu söyledi. İki dakika sonra arka camları siyah filmli gri doblo marka bir araç geldi. Araçta bulunanların yüzünde alın kısmının üstünü kapatan bir maske vardı, yüzleri açıktı. Ben arabayı görünce ürktüm binmek istemedim. Ç.K. ve B.B. arabaya bindi. Ç.K. 'bizi rezil ediyorsun hadi bin' diyerek zorla beni araca bindirdi. Araca binince gözümü hemen birisi kapattığı için araçtakilerin yüzünü göremedim. Daha sonra araç hareket etti. Yolculuk esnasında kimse konuşmadı ve araç hissettiğim kadarıyla hızlı gidiyordu. Araçla yaklaşık 10-15 dakika yolculuk yaptıktan sonra araçtan yine gözü kapalı olarak indirildim ve yaya olarak yola devam ettik. İki kişi koluma girdi. Çok uzun bir süre yürüdük. Benim gözlerim hala kapalıydı. Gözlerimi açtıklarında hava kararmıştı." diye konuştu.

    Araçtan indirildikten sonra birkaç gün yürüdükleri ve örgütün Haftanin bölgesine vardıklarını anlatan B.K., "Haftanin'de kapalı bir odada kaldık. Orada birisi bana 'sen halkımız için savaşacaksın neden ağlıyorsun, devlete dönersen sana kötü muamelede bulunacaklar' dedi. Bende anneme gitmek istediğimi söyledim. Daha sonra bana askerlerin kadınlara ve çocuklara yaptığı eziyetlere ilişkin film izlettirdiler ve bana iki tane kitap verdiler. Birinin ismi 'Nasıl Yaşamalı' diğerinin ise 'Jın o Jeoloji' idi. 2-3 gün gündüz dinleyip gece başka yere gittik. Bir gün uyandığımda odada silah vardı. Silahı alarak intihar etmek istediğim esnada dışarıdan birisi gelerek silahı elimden alarak bana kızdı ve dışarı çıkararak 'bu kız işimize yaramaz başımıza bela olur' dedi." şeklinde konuştu. Nasıl teslim olduğunu anlatan B.K. şunları söyledi: "Bir gün daha kaldıktan sonra benden bir numara istediler. Bende ağabeyim Ş.K.'nin numarasını verdim. Daha sonra bir gece karanlıkta yürüyerek karakol ışıklarının olduğu bir alana geldik. Buraya beni kaçıranlarla birlikte bekledik. Onlar benden biraz uzakta bekledi. Daha sonra ağabeyim gelerek beni teslim aldı ve birlikte Şırnak'a döndük."

    Örgüte bilerek ve isteyerek katılmadığını ifade eden B.K., zorla kaçırıldığını ve kandırıldığını söyledi. Kendisinin örgütte kalmak istemediği, sürekli ağladığı ve intihara kalkıştığı için bırakıldığını aktaran B.K., diğer iki arkadaşı Ç.K. ve B.B.'nin örgüte bilerek ve isteyerek katıldığını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar