BDP’li Başkan, çocuklarını PKK’dan isteyen aileleri ziyaret etti

Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, belediye önünde PKK’dan çocuklarını isteyen aileleri ziyaret etti. BDP’li Narin, parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Narin, "Ben de çocuğumu kaybettim, acınızı paylaşıyorum....

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Başkan, çocuklarını PKK’dan isteyen aileleri ziyaret etti

Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, belediye önünde PKK’dan çocuklarını isteyen aileleri ziyaret etti. BDP’li Narin, parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Narin, "Ben de çocuğumu kaybettim, acınızı paylaşıyorum. Ancak bu eylemi barışın gelmesi yönünde yapmalıyız. Düne kadar insanlarımızı katledenler bugün buralara gelip annelerimize sahip çıkmaya çalışıyor ve annelerin duygularıyla oynuyor. Bu kişiler artık annelerin duygularına istismar etmesinler, buna izin vermeyelim. Sayın genel başkanımız Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları oldu dönüşlerle ilgili. Herkes üzerine düşeni yapıyor.” dedi.

Suriye'nin Rojava bölgesinde El Kaide ile girdiği çatışmada PKK'ya katılan oğlu ölen merkez Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde PKK'dan çocuklarını isteyen aileleri ziyaret etti. Annelerin taleplerini dinleyen Narin, sadece İmralı'dan bir şey beklemek vicdansızlık olduğunu anlattı. 1,5 yıllık bir çözüm süreci yaşadıklarını ve bunu yeterince koruyamadıklarını ifade eden Narin, "Süreci uzatmadan ve bu konuları siyasi malzeme yapmadan çözülmesini istiyoruz. Annelerin acılarına gelip ortak olsunlar. Ben de evladımı kaybeden biriyim. Kimseye bir kinim ve nefretim yok. Bu annelerin taleplerine kulak verelim. Ama bunu siyasi malzeme yapmayalım. 50 bin gencimiz toprak altında. Çektiğimiz acıyı başkası çekmesin. Gençlerimizin hepsi bizden daha aydın. Gençlerimiz cahil değildir. Gelin bu ülkenin geleceğini birlikte inşa edelim. Bu işi siyasi malzeme yapmayalım." şeklinde konuştu.

“Düne kadar insanlarımızı katledenler bugün buralara gelip annelerimize sahip çıkmaya çalışıyor” diyen Narin, annelerin duygularıyla oynandığını ileri sürdü. Narin, "Bu kişiler artık annelerin duygularına istismar etmesinler, buna izin vermeyelim. Uzman çavuş ve öğretmenler nasıl getirildiyse onlar da gelecek. Bu iş davul zurna çalarak olmaz. Hiç bir çocuk dağa giderken anne ve babasından izin almıyor. Kendi başına gidiyor. Benim oğlum da benden izin almadı. Ben de bir belediye başkanıyım belediye başkanıyken benim de çocuğum bana sormadan gitti ve Rojava'da çeteciler tarafından katledildi. Biz çocukların oraya gitme nedenini sorgulamalıyız. İnsanların gidişini sorgulamamız gerek. Sadece çocukların değil hepsinin gelişini sağlamamız lazım. Bende sizin gibi barış talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar