BDP'li 3 vekile tahliye kararı çıkmadı (2)

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK'dan tutuklu bulunun 3 BDP’li milletvekilinin tahliye edilmesi yönündeki talebi reddetti.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li 3 vekile tahliye kararı çıkmadı (2)

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK'dan tutuklu bulunun 3 BDP’li milletvekilinin tahliye edilmesi yönündeki talebi reddetti. Mahkeme, BDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin tutuklu milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği karardan sonra Diyarbakır Barosu avukatları, BDP'li tutuklu milletvekilleri Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa), Gülser Yıldırım (Mardin) ve Kemal Aktaş'ın (Van) tahliye edilmeleri için Diyarbakır'da yargılandıkları 5. ve 6. ağır ceza mahkemelerine başvuruda bulunmuştu. 5′inci Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın, 6. Ağır Ceza Mahkemesi de Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş’ın tutukluluk halinin devamını yönünde karar vermişti.

Bunun üzerine sanık avukatları, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir üst mahkemesi olan Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş için ise 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir üst mahkemesi olan 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin savcısı, mütalaasında milletvekillerinin tahliyesini talep etti. Savcının talebini değerlendirdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, BDP’li vekillerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması yönündeki talebi reddetti. Mahkemenin, gerekçeli kararı önümüzdeki günlerde Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndereceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar