BDP Yenişehir ilçesinde 13’üncü seçim bürosunu açtı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yenişehir ilçesinde 13’üncü seçim irtibat bürosunu coşkulu bir kalabalığın katılımıyla yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BDP Yenişehir ilçesinde 13’üncü seçim bürosunu açtı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yenişehir ilçesinde 13’üncü seçim irtibat bürosunu coşkulu bir kalabalığın katılımıyla yaptı. Açılış kurdelesini belediye eş başkan adayları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baytaş birlikte yaptı.

BDP Yenişehir Belediye eş başkan adayları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, seçim çalışmaları kapsamında Ofis’te seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. BDP eş başkan adaylarının seçim bürosunun açılışı yapılacak olan alana girmeleriyle, meşale yakılarak karşılandı. Eş başkanların yöresel kıyafetlerle katıldığı büro açılışı mitinge dönüşürken, partililer çalınan müzik eşliğinde uzun süre halay çekti. BDP Yenişehir belediye eş başkan adayı Ülkü Baytaş, "Eş başkanlık sistemi ehli zihniyete devrimci müdahaledir. Öyle olacak ki bu eş başkanlık sistemi, eş yaşama kadar götüreceğiz. Belki bunu yeni tartışıyoruz. Ama ileride tüm yerleri kapsayacak kadar genişleyecektir. Dolayısıyla biz bunları 30 Mart'tan sonra gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BDP Yenişehir belediye eş başkan adayı Selim Kurbanoğlu ise şunları söyledi: “30 Mart yerel seçimlerinde birlikteliğimizi daha da artıralım. Seçimlere sadece seçim gözüyle bakmıyoruz. Bu seçimler bizler için bir referandum niteliğindedir. Bugün direnişin ve birlik beraberliğin günüdür. 2014 seçimleri Kürt halkının Ortadoğu'da özgürleşeceği seçimdir. Hepinizi barış ve özgürlük projesinin arkasında durmaya davet ediyorum.” CİHAN

Yorumlar