BDP Van'da, Nevruz'u kutladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Van'da Nevruz kutlaması gerçekleşirdi. Van Kalesi'nin arkasında yapılan kutlamada konuşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, "Abdullah Öcalan'ın ortaya koyduğu irade bir fırsattır.

Google Haberlere Abone ol
BDP Van'da, Nevruz'u kutladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Van'da Nevruz kutlaması gerçekleşirdi. Van Kalesi'nin arkasında yapılan kutlamada konuşan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, "Abdullah Öcalan'ın ortaya koyduğu irade bir fırsattır." dedi.

    Van Kalesi arkasında bulunan Kültür Parkı'nda yapılan kutlamada Nevruz alanı dolarken, bazı kişiler Van Kalesi'ne çıktı. Öcalan posterlerinin çoğunlukta olduğu alanda, 'Ya müzakere ya savaş', 'Savaşta, barışta seninleyiz ey serok', yazılı pankartlar açıldı. Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Öcalan'ın iradesinin arkasında olduğunu, sonuna kadar da olmaya devam edeceklerini söyledi. Öcalan'ın ortaya koyduğu iradenin fırsat olduğunu savunan Tuğluk, "Bunu kaçırmayın' diyoruz. Bilsinler ki biz barışa da, onurlu bir direnişe de hazırız. Başlatılan barış sürecini Başkan Öcalan'ın gönderiği mektubu önemsiyoruz. Buna karşı hükümet, devletin barış adına nasıl bir tutum alacağı belirleyici olacak. Seçimlerden sonra göreceğiz bakalım barış için nasıl bir proje ortaya koyacaklar." diye konuştu.

    AKP'nin 'Barış sürecine' yanıt vermediğini ve sürekli bahaneler bulduğunu öne süren Tuğluk, somut adımların atılmadığını kaydetti. Bundan sonra sürecin tek taraflı ilerlemesinin mümkün olmadığını da belirten Tuğluk, "Barış için ciddi adımlar atılması gerekiyor. Seçimlerden sonra somut adımlar atılmazsa bilinmelidir ki Türkler ve Kürtler çaresiz değildir. O zaman yapacağımız tek şey var. Demokratik özerk sistemimizi kurmak. Kendi geleceğimizi belirlemek demokratik inşaa sürecine ilerlemektir. İstiyoruz ki bu sorun diyalogla çözülsün. Buda olmazsa Kürt halkı kendi geleceğini belirleyecek ve özerk sistemini kuracaktır." diye konuştu.

    "Türkiye'de olup bitenleri izliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir kaos yaşıyor." diyen Tuğluk, "Bir yandan yolsuzluklar bir yandan paralel yapılanmalar, darbeci anlayışlar var. Bir yanda yolsuzluk bir tarafta darbecilik var. Bize diyorlar ki sizde tarafınızı belirleyin. Bizde diyoruz ki bizim tarafımız üçüncü taraf yani demokrasi tarafı. Türkiye'de çok ciddi bir siyasi bloklaşma var." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar