BDP seçim bürosunun camlarını kırdılar

Erzurum'da, Barış ve Damokrasi Partisi'nin (BDP) seçim bürosunun pencere camları, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

Google Haberlere Abone ol
BDP seçim bürosunun camlarını kırdılar

Erzurum'da, Barış ve Damokrasi Partisi'nin (BDP) seçim bürosunun pencere camları, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı. Polis, saldırı sonrasında faillerin yakalanması için alarma geçti.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde, BDP'nin seçim irtibat bürosu olarak kullandığı bir kahvehanenin camları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taş atılmak suretiyle kırıldı. Saldırıda, seçim irtibat bürosunun bitişiğindeki bir iş yerinin de camları kırıldı. Saldırı sonrasında BDP'liler, saldırganlar hakkında bölge polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri detaylı araştırma yaptı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarından saldırganların tesbiti için görüntü temini yoluna gitti.

BDP İl Başkanı Sebahattin Yılmaz, seçim irtibat bürosuna yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını söyledi. Halkın Demokrasi Partisi (HDP) il başkanı ve taşlanan seçim irtibat bürosunun yer aldığı kahvehane sahibi Nevzat Çavuş da saldırganlardan davacı olduğunu dile getirdi. CİHAN

Yorumlar