BDP, Lice'de yaşananları protesto etti

BDP Gaziantep İl Başkanlığı, Lice'de kalekol inşaatı nedeniyle başlayan çatışmaları protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan göstericiler, gösteriler esnasında hayatını kaybeden Ramazan Doğru ve Baki Akdemir’in ölümüne tepki...

Google Haberlere Abone ol
BDP, Lice'de yaşananları protesto etti

BDP Gaziantep İl Başkanlığı, Lice'de kalekol inşaatı nedeniyle başlayan çatışmaları protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan göstericiler, gösteriler esnasında hayatını kaybeden Ramazan Doğru ve Baki Akdemir’in ölümüne tepki gösterdi.

BDP Gaziantep il binası önünde toplanan göstericiler, sloganlar atarak Yeşilsu Parkı'na yürüdü. Lice’ye destek eylemi yapan göstericiler, yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Ramazan Doğru ve Baki Akdemir’in ölümüne tepki gösterdi. Yeşilsu Parkı'nda eylemciler adına basın açıklaması gerçekleştiren BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, AKP'nin katliam yaptığını ifade etti. Fermanoğlu, “AKP iktidarı aylardan beri yaptığı savaş hazırlığı ile yetinmeyip Lice halkını yeni kalekol inşaatına karşı gösterdiği sivil ve barışçıl gösterilere binlerce asker ve polis gücü ile saldırıp tam bir katliam gerçekleştirmiştir. Halkımızın demokratik çözüm ve barış halkırışlarına katliam ile cevap vermiştir. Elinde hiçbir silah olmadığı halde tamamen sivil ve barışçıl bir gösteri yapan halkımızın geliştirdiği demokratik tepkilere dahi tahammül etmemiştir. Halkımızın Lice'de gösterdiği olumlu demokratik taleplerini selamlıyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler sloganlar atarak dağıldı.

CİHAN

Yorumlar