BDP, Diyarbakır'da protesto yürüyüşü düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır il teşkilatı, geçtiğimiz günlerde PKK'ya yakın bazı kuruluşlara operasyon yapan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni düzenlediği yürüyüşle protesto etti. Yenişehir ilçesinde toplanan yüzlerce...

Google Haberlere Abone ol
BDP, Diyarbakır'da protesto yürüyüşü düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır il teşkilatı, geçtiğimiz günlerde PKK'ya yakın bazı kuruluşlara operasyon yapan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni düzenlediği yürüyüşle protesto etti.

Yenişehir ilçesinde toplanan yüzlerce BDP'li, Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Kürt Demokratlar Platformu'nun binasına kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yapılan operasyonları kınadıklarını söyledi. Güneyde ve kuzeyde Kürtlere yönelik baskıları kabul etmeyeceklerini vurgulayan Zümrüt, "Türkiye'de 2009'da KCK adlı altında yapılan operasyonlar bugün de KDP eli ile yapılıyor. Bügün Kürtler ulusal birliğe daha yakın bir halktır. Ama bu ulusal gücü birileri zedelemeye çalışıyorsa asla buna izin vermeyeceğiz. Yıllardır Kürtleri bölmeye çalıştılar, parçalamaya çalıştılar ama beceremediler. Kürtler baskıya maruz kaldıkça örgütlendiler ve güçlendiler. Kürtler bugün bir iradedir ve bu iradeyi herkes tanımak zorundadır. Kürtler üzerine oyun oynamayın." şeklinde konuştu.

Grup daha sonra DTK binasına kadar yürüdü. CİHAN

Yorumlar