BDP adayı Demirbaş: Kent yönetimine kadının rengini katacağız

Belediye bütçesinden kadınlara özel bütçe ayıracaklarını dile getiren BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, kadını daha çok yönetime katacaklarını belirterek, "Belediyede kadın daire başkanlığı, kadın müdürlüğü, kadın birimi,.

Google Haberlere Abone ol
BDP adayı Demirbaş: Kent yönetimine kadının rengini katacağız

Belediye bütçesinden kadınlara özel bütçe ayıracaklarını dile getiren BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, kadını daha çok yönetime katacaklarını belirterek, "Belediyede kadın daire başkanlığı, kadın müdürlüğü, kadın birimi, kadın meclisi, ve kadın masası kuracağız." dedi.

Yerel seçimlere az bir süre çalışmalarını sürdüren BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Demirbaş, seçilmeleri halinde yapacakları projeleri vatandaşlara anlatıyor. Kentin farklı inanç, cinsiyet ve etnik kimliklerinden oluşan bir danışma meclisi oluşturacaklarını söyleyen Demirbaş, "Belediye imkan ve hizmetlerini kenar semtlerle buluşturacağız. Gaziantep’in en büyük sorunları arasında yer alan trafik sorununu çözüm vatandaşı rahata kavuşturacağız. Antep artık metroya kavuşmalıdır. Metro planlanmasına öncelik vereceğiz. Belediyede Kadın Daire Başkanlığı, kadın müdürlüğü, kadın birimi, kadın meclisi, ve kadın masası kurarak kadını daha çok yöneteme katacağız. kadın girişimcilerden işyeri ve ruhsat harçlarında yüzde 50 indirim yapacağız. Kadınların işlettiği semt pazarları oluşturacağız. Belediye bütçesinden kadınlara özel bütçe ayıracağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm yerine ‘yerinden dönüşüm’ ilkesiyle hareket edeceklerini belirten Demirbaş, "İnsanları şehir dışına süren, yaşam alanlarından koparan kara dayalı kentsel dönüşümü reddediyoruz. Yerinde dönüşüm ilkesiyle mevcut konut sahiplerinin haklarını koruyacağız." diye konuştu.

Farklılıkları bir arada yaşatma felsefesini oluşturduklarını dile getiren Demirbaş, Türkiye’nin hızla demokratik hukuk devletine ulaşması gerektiğini ve sivil demokratik bir anayasanın biran önce oluşturulması vurguladı.
CİHAN

Yorumlar