BBP'lilere polis engeli: 9 gözaltı

Taksim’e yürümek isteyen Büyük Birlik Parti'li (BBP) gruba polis izin vermedi. Polis, gruba kalkanları ve biber gazıyla müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
BBP'lilere polis engeli: 9 gözaltı

Taksim’e yürümek isteyen Büyük Birlik Parti'li (BBP) gruba polis izin vermedi. Polis, gruba kalkanları ve biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan gerginlikte 9 eylemci gözaltına alındı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Meclisi Kongresi’nde yaşanan Türk bayrağı krizini protesto eden Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 100 kişi, Galatasaray Meydanı’nda topladı. Taksim’e yürümek isteyen grup, polis tarafından engellendi. Kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan eylemciler, ‘Ne olursa olsun biz Taksim’e yürüyeceğiz, yürümek istemeyen arkadaşlar aramızdan ayrılabilir’ açıklaması yaptı. Bu sırada polis de göstericilere megafonlarla seslenerek, dağılmaları konusunda grubu uyardı. Polisin uyarıların dikkate almayan grup üyeleri, çevik kuvvet barikatını koşarak aşmaya çalıştı. Göstericiler bir anda polisin üzerine koşunca çevik kuvvet ekipleri de kalkanlarla duvar oluşturdu. Galatasaray meydanında yaşanan arbedede bazı göstericilerin ezilme tehlikesi atlattığı görüldü. Polisleri iterek barikatı aşmaya çalışan göstericilere biber gazı ile müdahale edildi.

Yaşanan gerginlikte 9 eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar