BBP'liler olmayan hastanenin açılışını yaptı

Sultangazi’de Büyük Birlik Partisi (BBP) üyeleri, Başbakan'ın 2011 yılında sözünü verdiği ve 2013 yılında bitirileceği açıklanan fakat henüz temeli dahi atılmayan hastanenin açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BBP'liler olmayan hastanenin açılışını yaptı

Sultangazi’de Büyük Birlik Partisi (BBP) üyeleri, Başbakan'ın 2011 yılında sözünü verdiği ve 2013 yılında bitirileceği açıklanan fakat henüz temeli dahi atılmayan hastanenin açılışını yaptı.

BBP Sultangazi Belediye başkan adayı Hakan Yıldırım, İlçe Başkanı Şükrü Demir ve bir grup partili hastane açılışı yaptı. Olmayan hastanenin açılışını yapan BBP’liler verilen sözün bir an önce yerine getirilmesini istedi.

İlçe Başkanı Şükrü Demir, BBP olarak orada bulunmalarının sebebinin hastanenin açılışını yapmak olduğunu söyledi. Demir, “Hangi hastane diyecek olursak şu arkamızda gördüğünüz toprak yığını olan yer aslında sayın Başbakanımızın 2011 yılında Sultangazi’ye gelip verdiği söz olan 200’ü doğum olmak üzere 650 yataklı devlet hastanesinin 2013’ün Mart ayında açılacağı sözünü vermişti. Bu söz Sultangazi Belediyesi’nin internet sitesinde de 04.5.2011 tarihli olarak bulunmaktadır. Başbakanın verdiği söz üzerine bırakın açılmayı hastanenin temeli dahi atılmadı. Sayın Başbakan, Türkiye genelinde bir çok açılışlar yapıyor. Büyük ihtimal burayı unuttu diye düşündük. Biz BBP olarak hastanenin açılışını yapmak istedik. Burada sırça sarayın açılmasından ziyade 27 ilden büyük olan Sultangazi halkına bir devlet hastanesini çok görülmesini kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

İlçelerinin sürgün yeri gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan Demir, "Sulganzi halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Siyasi çekişmeler önemli değil. Önemli olan Sultangazi halkına yapılacak hizmettir. Ama her nedense Sultangazi halkına yapılacak hizmet unutulmaktadır. Bu nedenle Sultangazi için elzem olan bu hastanenin temelinin atılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Açılışların normalde kırmızı kurdele ile yapıldığını ifade eden Demir, “Bitirilmemiş bir hastane için siyah kurdele uygun olur diye düşündük.” şeklinde konuştu.

BBP Sultangazi Belediye başkan adayı Hakan Yıldırım da, ilçeye hizmet için bulunduklarını söyledi. Yapılanları her zaman alkışladıklarını kaydeden Yıldırım, “Yapılmayanları da bu şekilde eleştirmek için muhalefet yapıyoruz. AK Parti reklamlarında şu slogan var; ‘biz lafa değil hizmete bakarız.’ Biz de lafa değil hizmete bakıyoruz. Açılışımıza geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.” esprisini yaptı.

Konuşmaların ardından BBP’liler siyah kurdele kesti. Havaifişek de atılan temsili açılışın ardından grup temsili olarak hastaneyi gezdi. İlçe Başkanı Şükrü Demir, gruba boş araziyi göstererek hastanenin bölümlerini tanıttı.
CİHAN

Yorumlar