BBP'li Şenliler: Bizim ellerimiz hiç bir zaman ayakkabı kutusuna bulaşmamıştır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Türkiye siyasetinde alternatif yok, kime oy verelim ki diye soranlara, en doğru adresin BBP'dir.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Şenliler: Bizim ellerimiz hiç bir zaman ayakkabı kutusuna bulaşmamıştır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Türkiye siyasetinde alternatif yok, kime oy verelim ki diye soranlara, en doğru adresin BBP'dir. Hiç bir zaman kirli işlere, fitneye, fesada ve ayakkabı kutularına bulaşmadık." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Yozgat Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıkat'ı Yozgat Belediye başkan adayı olarak açıkladı. Şenliler, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, medyaya uyguladığı baskıcı tutum ve internet erişim sistemine getirilen yasaklardan dolayı sert bir dille eleştirdi.

Siyasetin asıl gayesinin; ülkeye, millete, vatana hizmet, ülkenin problemlerini, dertlerini, sıkıntıların çözmek olduğunu vurgulayan Şenliler, "BBP her zaman sorumlu, yapıcı, yol gösterici muhalefet anlayışıyla siyaset yaptı. Türkiye'de alternatif yok, kime oy verelim ki diye sorulan sorunun en doğru adresidir. Bizim 21 yıldır siyaset yapan bu ellerimiz, hiçbir ihaleye karışmamıştır, hiçbir fesada, fitneye, kul hakkına, yetim hakkına karışmamıştır, hiçbir ayakkabı kutusunun içerisine bu eller bulaşmamıştır. BBP'nin en büyük özelliği saf, temiz, duru Anadolu insanının sesi olma özelliğini taşıyan bir siyasi harekettir." diye konuştu.

BBP olarak tertemiz siyasete talip olduklarını ifade eden Şenliler, "Bizim sırtımızda yumurta küfesi yok, bizim sırtımızda siyasi kamburlar yok. BBP, her dönem halkın sesi, halkın nefesi, halkın hislerine tercüman olmuş bir partidir. Biz sadece muhalefet yapmak için siyaset yapmıyoruz. Eğer iktidar doğru işler yapıyorsa o doğru işlerin yanında olup o işlere doğru demişizdir. Bugüne kadar dediğimiz gibi bundan sonra da deriz. Eğer yanlış iş yapılıyorsa, yanlışlıklar, hatalar varsa bunlara da yanlış deriz. Sayın Başbakan, son günlerde siyasi literatüre bir paralel yapı olgusu anlayışı deyimi sokmuş bulunmaktadır. Eğer bir devlet içerisinde, devletin meşru organlarına, devletin egemen organlarına karşı bir paralel oluşum meydana gelmişse bunu hiçbir şüpheye, şaibeye meydan vermeksizin, net olarak somut olarak bütün delilleriyle ortaya koyması lazım. O zaman da biz halk olarak da gerçekten böyle bir olgu varmış diyelim. Biz her dönemde askeri vesayeti reddettiğimiz gibi sivil vesayeti de şiddetle reddederiz." diye ifade etti.

BBP olarak seçimlere derinden bir çalışma içerisinde devam ettiklerini söyleyen Şenliler, şöyle devam etti: "Yapmış olduğumuz müzakereler ve istişareler sonucunda, Yozgat'ta belediye başkan adayı olarak Yozgat Alperen Ocakları Başkanımız Mustafa Çıtak kardeşimizi BBP Yozgat Belediye başkan adayı olarak açıklıyoruz. Kendisine hayırlı uğurlu olsun, Cenabı Allah utandırmasın, kendisinden de Yozgatımıza büyük hizmetler beklediğimizi, Yozgat'ın problemlerini, sıkıntılarını bugüne kadarki duruşu, basireti ile kendisini ispat etmiş kardeşimizin bu görevi hakkıyla yerine getireceğine inanıyor, kendisini tebrik ediyorum."

BBP Yozgat Belediye başkan adayı Mustafa Çıtak da yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Çıtak, "Allah inşallah bizlere hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Bu karar, bütün teşkilat ile ve genel merkezin onayı ile alınmış bir karardır. Biz her zaman istişareye önem veren bir teşkilatız. Bu çok büyük ve değerli bir emanettir, biz bu emanete sahip çıkacağız. Bu bir kişinin değil bütün teşkilatın yüküdür. Hep birlikte koşturacağız, çalışacağız. Nasipse inşallah olur." dedi.


CİHAN

Yorumlar