BBP'li Kızılkaya: Hizmet'e hakaret edilerek 17 Aralık örtbas edilmek isteniyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Hulusi Kızılkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik 'in', 'ur', 'haşhaşi', 'çete', 'örgüt', 'paralel yapı' ve 'sülükler' sözlerini 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Kızılkaya: Hizmet'e hakaret edilerek 17 Aralık örtbas edilmek isteniyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Hulusi Kızılkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik 'in', 'ur', 'haşhaşi', 'çete', 'örgüt', 'paralel yapı' ve 'sülükler' sözlerini 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu örtbas etmek için bilinçli şekilde söylediğini kaydetti.

Kızılkaya, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nın Cumhuriyet Meydanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikler kapsamında düzenlediği karanfil dağıtma etkinliğe katıldı. Etkinlikte Manavgat Belediye Başkanı ve CHP belediye başkanı adayı Şükrü Sözen'le karşılaşan Kızılkaya, birbirine karşılıklı karanfil vererek 30 Mart mahalli seçimleri yarışında başarılar diledi.

İktidarın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütme eliyle yargıya sivil darbe yaptığını savunan Kızılkaya, bakan çocuklarının kasalarından, ayakkabı kutularından çıkan milyon dolar rüşvet ve yolsuzluğunu da örtbas etmek için sürekli hayali düşman ürettiğini kaydetti.

'ERDOĞAN'IN BU İTİCİ ÜSLUBUNU BİR BAŞBAKANA YAKIŞTIRMIYORUZ'

HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memurluğu haline getirilmesiyle ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilmesine bağlı hukukun üstünlüğünün katlediğini belirten Kızılkaya, "Maalesef ülkemizde AKP hükümeti yürütme eliyle yargıyı kuşatma altına aldı. Ülkemizde 2,5 aydır 'hukukun üstünlüğünden, üstünlerin hukukuna' geçişini acı bir şekilde izliyor. Başbakan Erdoğan, seçim meydanlarında Hizmet Hareketi'ne yönelik ayrıştırıcı, ötekileştirici ve kışkırtıcı sözlerini bilinçli bir şekilde söylüyor. Erdoğan, Hizmet Hareketi veya başka gruplara karşı incitici sözleriyle 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu tablosunu örtbas etmek istiyor. Bu millet ayakkabı kutularından yolsuz ve rüşveti gördü. Erdoğan'ın bu itici üslubunu bir Başbakan'a yakıştırmıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar yargıdan kaçamayacaklar." diye konuştu.

'MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASINI ENGELLEMEYE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Kendisinin de aynı zamanda avukat olduğunu belirten Kızılkaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gün'ün özel yetkili mahkemeleri kaldıran düzenlemeyi onaylamasının Malatya'daki önemli soruşturmaları durduğunu kaydetti. Merhum Liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşının 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Kızılkaya, Özel Yetkili Mahkemeler'in (ÖYM) Malatya TMK 10 maddesiyle görevli cumhuriyet savcılığına gönderilen dosyanın bundan sonra Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'nın bakacağını kaydetti.

Kızılkaya, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybetme davasını sonuna kadar takip edeceğiz. ÖYM kaldırılsa da Muhsin Yazıcıoğlu davasının engellemeye hiç kimsenin gücü yetmez. Yetmez de. Davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Bunda herkes müsterih olsun, Alperenler müsterih olsun." ifadesini kullandı.

Kızılkaya, 'Cennet anaların ayakları altındadır' kutlu sözünü söyleyen Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) ümmeti olarak kadınlara bir gün değil, yılın 365 günü anma programı düzenlense az geleceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar