BBPli Çayır'dan Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin yayınlayanmasına tepki

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, "Merhum şehit liderimizin karlar içinde çıkarılma sahnesinin bir televiyon kanalında yayınlanmasını kınıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
BBPli Çayır'dan Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin yayınlayanmasına tepki

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, "Merhum şehit liderimizin karlar içinde çıkarılma sahnesinin bir televiyon kanalında yayınlanmasını kınıyoruz. Olayla ilgili cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çayır, görüntülerin yayınlanmasının Turgut Altınok'un BBP'den Ankara Keçiören Belediye Başkanı adayı olduğu saatlerde yapılmasının manidar olduğunu kaydetti.
Görüntülerinin yayınlanmasında sonra parti avukatlarının yayınların durdurulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Çayır, liderlerinin görüntülerinin yayınlanmasının yine 5 yıl sonra ülkenin seçim sathi mahiline girdiği bir dönemde verilmesinin akıllarda soru işareti oluşturduğunu söyledi.

Çayır, 25 Mart 2009 yılında seçim çalışmaları kapsamında helikopterin düşmesiyle kayatını kaybeden liderleri Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının olayın aydınlatılmasına yönelik bir arpa boyu yol alınamamasının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merhum şehit liderimizin karlar içinde çıkarılma sahnesinin bir televiyon kanalında yayınlanmasını kınıyoruz. Olayla ilgili cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. Davanın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Dava aydınlatılmadığı sürece olay Anadolu insanın gözünde hep 'suikast' olarak bilinecek. Kazadaki sis perdeleri bir an önce aydınlanmalı. Merhum liderimiz sıradan bir kişi değildi. Dik duruşu, ilkeli siyaseti, haksızlık karşısında tek başınada olsa doğruları söyleme ve kritik dönemlerde cesur çıkışlarıyla ülkemiz insanına hep cesaret olmuştur. Olayın aydınlanması için Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün sahip çıkması gerekir." CİHAN

Yorumlar