BBP'li Çayır: Kılıç'ın cesur yürek sözlerini yürekten destekliyoruz

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın Yüksek Mahkeme'nin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya tam destek verdiklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Kılıç'ın cesur yürek sözlerini yürekten destekliyoruz

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın Yüksek Mahkeme'nin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya tam destek verdiklerini bildirdi. Mehmet Çayır, yaptığı yazılı açıklamada, Haşim Kılıç'ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından dile getirilen 'yargıda paralel yapı ve çete' suçlamalarına devleti yönetenlerin karşısında en güzel cevabı verdiğini kaydetti.

Kılıç'ın konuşmasının Anadolu insanının vicdanı olduğunu belirten Çayır, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tepkisini ise yersiz ve şartlara göre konuşma buldukları için ciddiye almadıklarını ifade etti. Çayır, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları sonrası iktidarın paralel yapı ve örgüt masalları uydurarak masum insanlara karşı sesini çıkarmayanların Kılıç'ın konuşmasına tepki göstermesinin ülke demokrasisi adına üzüntü verici olduğunu kaydetti. Çayır, "Kılıç'ın cesur yürek konuşmasını yürekten destekliyoruz. Ülkede 5 aya yakındır yasanan hukuksuzluğa Kılıç, en güzel cevabı 'Yargıya belge ve delilsiz yöneltilen paralel yapı, çete gibi iddialar 'vicdan yolsuzluğudur' sözü olmuştur. Gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız, sözüyle bir hukuk adamı nasıl olması gerektiğini en güzel anlatan söz." dedi. CİHAN

Yorumlar