BBP'li Çayır: İktidarın saltanat kayığı su almaya başladı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AK Parti iktidarının, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası 'temiz siyaset yapmada' sınıfta kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: İktidarın saltanat kayığı su almaya başladı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AK Parti iktidarının, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası 'temiz siyaset yapmada' sınıfta kaldığını söyledi. Ülke ve ilçe gündemiyle ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Çayır, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın acilen 30 Mart 2014 mahalli seçim tarihine kadar temiz siyaset yapmak istiyorsa yolsuzluk ve rüşvet olaylarında ismi geçen bakanları Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'in acilen istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti'nin 11 yıllık saltanat kayığının su almaya başladığını belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın suçluluk psikoloji içinde yargılamanın seyrini değiştirmek için suçsuz ve masum insanlara değişik isimler altında tehditler savurmasının 'son çırpınışları' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Operasyonla ilgili Erdoğan'ın bu işin arkasında iç ve dış mihraklar var demesinin hayal mahsulü olduğunu vurgulayan Çayır, "İktidarın saltanat kayığı su almaya başladı. Denizin dibi göründü. 30 Mart AK Parti için son çıkmaz sokak olacak. Başbakan bunun farkında. Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sıyrılmak ve örtbas etmek için hayali iç ve dış mihraklar üretiyor. Geçmiş olaylarda da, olayları kontrol edemedikleri için faiz lobisinin işi demişlerdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yargılamasının sağlıklı bir şekilde yürümesi için 4 bakan acil bir şekilde istifa etmeli. 4 bakan istifa etmezse bu yargılama baskı altında yapılacak demektir. Bu iktidar cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir olayı da basına yaptı. Emniyet müdürlüklerine basın mensuplarının girişini yasakladı. Nerede kaldı hür basın ve haberin kutsallığı. Bu mantık türü ancak; üçüncü dünya ülkelerinde görülür. Haberin kutsallığı için bu yasağın bir an önce kalkması lazım." ifadesini kullandı.

ÇAYIR:EKMEK FİYATLARI NİÇİN 1 LİRA OLDU BİLMİYORUZ

Öte yandan Çayır, Manavgat'ta ekmek fiyatlarının 80 kuruştan 1 liraya çıkarılmasına tepki gösterdi. Son bir yıldır çiftçinin ürettiği buğdayın kilosunu 60 kuruşa zor satarken ekmeğe bir anda 20 kuruş zam anlamadıklarını belirten Çayır, ekmek fiyatlarının yeniden 80 kuruşa indirilmesi gerektiğini kaydetti. Birilerinin milletin ekmeğiyle uğraşmaktan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Çayır, "Birileri ilk önce simide zam yaptı. Şimdi de ekmeğe. Buğday fiyatlarında geçen yıla göre düşüş olurken maalesef ülkemizde ekmeğe zam yapılıyor. Bu ne yaman çelişki." dedi. CİHAN

Yorumlar