BBP'li Çayır: İktidar, referandum kazanımlarını yok etmeye çalışıyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, iktidarın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını değiştirerek referandum kazanımlarını yok etmeye çalıştığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: İktidar, referandum kazanımlarını yok etmeye çalışıyor

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, iktidarın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını değiştirerek referandum kazanımlarını yok etmeye çalıştığını savundu. Parti binasında açıklama yapan Çayır, AK Parti iktidarının, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası örtbası, sindirme ve yargı üzerindeki baskı ile 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda Anadolu insanının sandıkta yüzde 58'le aldığı 'demokratik kazanımları' kendi çıkarları için hiç çekinmeden yok etmeye çalıştığını söyledi.

Çayır, iktidarın cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayını örtbas etme, savcıları sindirme ve görevini yapan binlerce üst rütbeli polis şeflerini bir şehirden başka şehre sürme ve pasif göreve vermeye bağlı kıyım yaptığını öne sürdü.

İktidarın bir an önce yargı üzerinden elini çekmesini istediklerini belirten Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıl önce 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda 'Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz' diyerek oy istediğini ve böyle HSYK olur mu diyerek 'evet' oyu istediğini hatırlattı.

Çayır, "İktidar, Anadolu insanının referandumda verdiği yüzde 58'lik evet oyunu yok sayıyor. Hukukun üstünlüğünü yürütmenin üstünlüğüne veriyor. Anayasanın kuvvetler ayrılığı ilkesini alenen çiğniyor. Referandumda evet için il il dolaşan eski DP'li yeni AK Parti'li Süleyman Soylu'ya susak hiç yakışmıyor. Merhum Aydın Menderes'in referandum öncesi söylediği 'Her evet oyu babam için birer fatihadır' sözü kulaklarda yankılanırken, demokrat kesilenlerin HSYK'nın yapısı değiştirilirken seslerinin çıkmaması dikkat çekici. Süleyman Soylu acaba ne zaman sesini çıkaracak. Ne zamana kadar haksızlık karşısında susacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Soylu bir hareket ederek HSYK'nın yapısının bozulmasına karşı çıkmalı. Zulüm karşısında susan zulme ortak olur. Referandumun onur ve izzetine sahip çıkmalı." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar