BBP'li Çayır: İhsanoğlu'nun seçilmesi için desteğimiz tam

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerinin tam olduğunu söyledi. İhsanoğlu'na destekleriyle ilgili parti binasında açıklama yapan Çayır, 'cumhurun'...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: İhsanoğlu'nun seçilmesi için desteğimiz tam

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerinin tam olduğunu söyledi. İhsanoğlu'na destekleriyle ilgili parti binasında açıklama yapan Çayır, 'cumhurun' başkanını seçmesi adına 10 Ağustos'un tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

    İhsanoğlu'nun söylemleriyle 76 milyon Türkiye'yi kucaklamasının Türkiye'de son yıllarda zarar gören kardeşçe yaşama ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden yeşermesinde umut olduğunu belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın bir yıldır sert, ayrıştırıcı, kendisi gibi düşünmeyeni yok etme, alaycı konuşma tarzı, karalama ve ötekileştirici söylemleriyle ülkeyi kutuplaştırdığını söyledi.

    

    Ülkeyi kutuplara ayıran Başbakan Erdoğan'ın '76 milyon Türkiye'yi kucaklayacağız' sözünün toplumda bir karşılığının olmadığını ileri süren Çayır, BBP olarak her zaman tarihi bir kilimin desenleri gibi farklıkları zenginlik olarak gördüklerini kaydetti. Ülke insanın yüksek tansiyonda siyaset yapılması taraftarı olmadığını vurgulayan Çayır, bu bağlamda İhsanoğlu'nun partisi ne olursa olsun halktan takdir gördüğünü ifade etti.

    Cumhurbaşkanı seçimi yarışıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İbrahim Tatlıses ile taverna sanatçısı bir olur mu? sözlerini Milli Eğitim Bakanlığı yapmış birine hiç yakıştıramadıklarının altını çizen Çayır, "Ülkemizin huzur ve sukünete ihtiyacı var. İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. İhsanoğlu'na desteklemek için bir çok nedenimiz var;ancak en önemli nedenimiz merhum genel başkanımız 5 arkadaşı ile vefat edeli 6 yıl olmasına karşı ölüm nedeniyle ilgili bir arpa boyu yol alınamaması. Çok sayıda delil olmasına karşı bir işlem yapılmaması ve yargılanmasının enlenmesi. Muhsin Yazıcıoğlu davasının üstünü kapattırmayağız." dedi.

BBP'den önce çatı aday İhsanoğlu'na CHP, MHP, DP, DSP, BTP ve DYP destek vermişti. CİHAN

Yorumlar