BBP'li Çayır: Evren'e verilen müebbet hapis geç verilmiş bir karar

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin hayatta kalan mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 34 yıl sonra yargılanarak müebbet hapse mahkum edilmesinin geç kalınmış bir karar...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Evren'e verilen müebbet hapis geç verilmiş bir karar

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin hayatta kalan mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 34 yıl sonra yargılanarak müebbet hapse mahkum edilmesinin geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çayır, 12 Eylül'de mağdur olan ailelerden birinin de Çayır ailesi olduğunu ifade etti. Partilerinin genel başkan yardımcısı olan ağabeyi Remzi Çayır'ın askeri darbe sonrası suçsuz yere 13 yıl Ankara Mamak Askeri Cezaevi'nde yattığını belirten Çayır, ağabeyinin 13 yıllık yattıktan sonra devletin 'pardon' diyerek serbest bıraktığını kaydetti.

Yunanistan, Şili, Arjantin ve İspanya'nın darbecileriyle yıllar önce yüzleştiğini ve darbeyi yapanların ülke zindanlarında olduğunu hatırlatan Çayır, "12 Eylül 1980 askeri darbesi dış güçler ve yerli işbirlikçilerin desteğiyle yapılmış müdahaleydi. Karanlık güçler devreye girerek ülkenin o dönem ki idealist gençliğini kamplara ayırarak kardeşi kardeşe düşürme planı yaptı. Darbeciler olaylar olurken hiç müdahale etmeyerek bilinçli bir şekilde askeri müdahale şartlarının oluşmasını bekledi. Şartlar oluştuktan sonra da darbe yapıldı. Ülkenin gençliği cezaevlerinde insanlık dışı müdahalelere maruz bırakılarak hayatları söndürüldü. Bunlardan biri de merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Askeri darbede ebedi şehit genel başkanımız 5 yıl hücrede olmak üzere toplam 7,5 yıl Mamak'ta cezaevinde yattı. Çıktıktan sonra da bu mesele bizim iç meselemiz diyerek haksız yere yattığı 7,5 yıl ile ilgili konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımadı." diye konuştu.

Çayır, esas utanılacak konunun, askeri darbe geçeli 34 yıl olmasına karşın halkın oylarıyla iktidara gelen partilerin sivil bir anayasa yapamaması olduğunu kaydetti. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayı sonrası iktidarın başta HSYK olmak üzere kuşatma altına almasındaki en önemli faktörün sivil bir anayasa yapılamaması olduğunu belirten Çayır, sistemden beslenen partilerin hiçbir zaman halkın istekleri doğrultusunda anayasa yapamayacağını 6,5 aydır bu milletin gördüğünü sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar