BBP'li Çayır: AKP, 17 yıl aradan sonra ikinci defa 28 Şubat'ı yaşatıyor

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkiye'nin 17 yıl sonra ikinci defa 28 Şubat postmodern darbesinin farklı versiyonunu yaşadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: AKP, 17 yıl aradan sonra ikinci defa 28 Şubat'ı yaşatıyor

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkiye'nin 17 yıl sonra ikinci defa 28 Şubat postmodern darbesinin farklı versiyonunu yaşadığını söyledi.

Mehmet Çayır, 28 Şubat'ın 17'nci yıl dönümünde parti binasında basın açıklaması yaptı. Kendisini muhafazakar demokrat parti diye tanımlayan AKP iktidarı tarafından 17 aradan sonra 28 Şubat postmodern darbenin ağır şartlarını yaşattığını belirten Çayır, hükümetin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütmenin yargıyı kıskaç altına almasına bağlı 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda yüzde 58'le evet diyerek sandıktan hak kazanılan tüm demokratik hakların 'bana dokunuldu' diyerek 2 ay için yok ettiğini kaydetti.

Hükümetin yargı üstünde yaptığı operasyonlarla ülkeyi 2 ay içinde dünyada tanınmaz ülke haline getirdiğini savunan Çayır, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bir memurluk gibi bağlanmasını kınadıklarını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto etmesi gerekirken onaylamasına üzüntü duyduklarını ifade etti. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalsef ülkemiz 28 Şubat postmodern darbenin 17'nci yıl dönümünde AKP hükümetinin 28 Şubat'ını yaşıyoruz. AKP iktidarı 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yargı üzerinde yaptığı antidemokratik uygulamalarla kuvvetler ayrılığı ilkesini yok etti. Kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kalkınca ülkemiz demokratik ülke olma yolundan ilerlerken otoriter bir rejime dönüştü. Ülkemizde 2 aydır 28 Şubat döneminin en ağır şartları yaşanıyor. 28 Şubat döneminin yalan, iftira, karalama, karanlık manşetler, hedef gösterme, çamur at izi kalsın doğrultusunda atılan gazete manşetlerini de son 2 aydır en alasını yaşıyoruz. Maalesef AKP hükümeti 2 aydır yanlış uygulamalarla ülkemizi karanlığa ve yokluğa sürüklüyor. Muhafazar demokratım diyen bir iktidar antikdemokratik girişimlerle ülkemizde 28 Şubat döneminin kasvetli ve can sıkıcı havasını 17 yıl aradan sonra yeniden solutmaya başladı." CİHAN

Yorumlar