BBP'li Bayrak: Egemen Bağış utanmadan nasıl toplum içine çıkacak

Büyük Birlik Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bayrak, eski bakan Egemen Bağış’ın Kur’an-ı Kerim ile dalga geçtiğini belirterek "Bu adam utanmadan bundan sonra nasıl toplumun içine çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Bayrak: Egemen Bağış utanmadan nasıl toplum içine çıkacak

Büyük Birlik Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bayrak, eski bakan Egemen Bağış’ın Kur’an-ı Kerim ile dalga geçtiğini belirterek "Bu adam utanmadan bundan sonra nasıl toplumun içine çıkacak. Bu kişi hemen siyasetten ve milletvekililğinden el çektirilmeli. Bu adam milletin vekili olamaz." dedi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, nüfusun yüzde 99’u Müslüman bir ülkede, kendini dindar gösteren, üstelik dini hassasiyetleri olduğu her fırsatta belirtilen ve dindar nesil yetiştirme amacı güttüğü iddia edilen bir partinin bakanının Kur’an-ı Kerimle dalga geçmesinin toplumu şoke ettiğini dile getirdi. Eski bakanın Bakara suresiyle makara diye alay etmesini büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla dinlediklerini vurgulayan Bayrak, “Tıpkı cahiliye döneminde ki gibi. Bakan Kur’an-ı Kerim ile eğlenmeyi meslek haline getirmiş bir gazeteciye gülerek tepki veriyor ve ayetlerle dalga geçiyor. Milletimizin etmeyeceği ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de dindar kimliği olduğunu iddia eden bir hükümetin mensubu bu zatın derhal siyasetten, el çektirilmesi gerekmektedir. Egemen Bağış utanmadan nasıl toplum içine çıkacak” diye konuştu.

BAŞBAKAN BUNA NE DİYECEK

Eski bakanın toplumu yaralayan bu ifadelerine ne Başbakan Erdoğan ne de AKP’li yetkililerin tepki göstermemesini anlayamadıklarının altını çizen Bayrak, “İşte bunların dindarlığı bu kadar. Meydanlarda dini siyasete alet ettikleri artık gün gibi ortada. Bu durum yolsuzluk tapelerinden bile çok daha vahim ve aşağılık bir durum. Bu eski bakan ve ona tek kelime etmeyenler bu toplumun huzuruna nasıl çıkacaklar. “ dedi.
CİHAN

Yorumlar