BBP'li Bağcı: Dershanelerin kapatılması en fazla dar gelirli aileleri etkiler

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin en fazla dar gelirli ailelerin çocuklarını etkileyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Bağcı: Dershanelerin kapatılması en fazla dar gelirli aileleri etkiler

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin en fazla dar gelirli ailelerin çocuklarını etkileyeceğini söyledi. Maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarına özel hoca tutabileceğini belirten Bağcı, dar gelirli ve imkanları kısıtlı olan ailelerin eşit olmayan sınavlara hazırlanamayarak 'yarışa 400 metre geriden' başlayacağını kaydetti.

Başkan Bağcı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde parti teşkilatının bir kafede düzenlediği 'Şimdi Büyük Birlik Zamanı Toplantısı'na katıldı. İktidarın, dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimindeki sis perdesinin yavaş yavaş aralandığını belirten Bağcı, dershane ve etüt merkezilerinin kapatılmasının Oslo'da verilmiş bir sözün operasyonu olduğunu savundu.

Dershanelerin kapatılmasına yönelik tepkilerin ülke gündemine oturmasıyla birlikte BDP eş başkanlarının Doğu ve Güneydoğu'da eğitimin yerel yönetimlere verilmesi ve eğitime talibiz sözlerinin tesadüf olmadığını öne süren Bağcı, dershanelerin kapatılmasına en fazla sevinenin ise terör örgütü yandaşlarını olduğunu kaydetti. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili iktidara uyarıda bulunan Bağcı, "İktidar, etüt merkezleri ve dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimiyle çıkmaza girdi. Dershanelerin bir pazarlık ürünü olarak kapatılmak istendiğine inanıyoruz. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershaneleri kapatmaya yönelik girdiği yoldan geri dönmesini istiyoruz. Gittiği yol yol değil." diye konuştu.

'GAZETECİLERE DAVA AÇILMASINI KINIYORUZ'

Halen 2013 Türkiyesi'nde insanların fişlenmesinin ayıp olduğunu da belirten Bağcı, bu tür uygulamaların üçüncü dünya ülkelerinin geleneği olduğunu söyledi. 2004 yılı MGK kararlarıyla ilgili Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'ya dava açılmasını kınadıklarını belirten Bağcı, asıl dava açılması gerekenler ise antidemokratik uygulamada imzası bulunan kişiler olması gerektiğini kaydetti. 9 yıllık önce gerçekleşen bitirme planı ile ilgili imzası bulunanların kamuoyuna açıklama yapmaları gerektiğini vurgulayan Bağcı, "İnsanları haksız yere fişleyen ve bitirme planları hazırlayanlar bugün yaptıkları ayıbı haberi yapan gazete ve muhabirine dava açarak kapatmaya çalışıyor. Yada elinde daha fazla belge varsa yayınlama diye göz dağı vermeye çalışıyorlar. Halen günümüz Türkiye'sinde insanların 'uncu', 'buncu', 'şucu' ve 'bucu' diyerek fişlenmesi derin üzüntü verici." ifadesini kullandı.

'TRT AK Parti'nin TELEVİZYONU HALİNE GELDİ'

BBP İl Başkanı Bağcı, vatandaşın vergileriyle memurlarına maaş ödeyen TRT'nin AK Parti'nin televizyonı haline geldiğini de iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart 2014 mahalli seçimler kapsamında her gittiği ilde konuşmasını canlı yayınla vermesini kınadıklarını belirten Bağcı, "Devletin televizyonu AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın yayın organı haline geldi. Brezilya dizileri gibi gündüz akşam Erdoğan'ın il il seçim çalışmalarını canlı yayınlıyor. Milletin malı olan TRT sadece iktidara hizmet edemez. Erdoğan, gündüz konuştuğu akşamla partililerle bir araya geldiği yemekli toplantılarda canlı yayınla verilir hale geldi. YSK buna bir dur demesi lazım. Erdoğan konuşuyor, TRT kameraları o ilin belediye başkanı adayını zumlayarak gösteriyor. Bu haksız rekabet. Devletin televizyonu AK Parti'nin borazanı olamaz. TRT bu tavrını sürdürürse pazartesi gününde itibaren cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

Bağcı, 30 Mart mahalli seçimlerinde Antalya'nın 19 ilçesinde belediye başkanı adayı çıkaracaklarını, 3 ilçede seçim kazanmada iddialı olduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar