BBP’li Alfatlı: Millet verilen ihaleler ve geçen kanunlara bakarak oy versin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem Alfatlı, milletin seçimlerde adaletsizliğe ve hukuksuzluğa destek vermemek adına oyunu dikkatli kullanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
BBP’li Alfatlı: Millet verilen ihaleler ve geçen kanunlara bakarak oy versin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem Alfatlı, milletin seçimlerde adaletsizliğe ve hukuksuzluğa destek vermemek adına oyunu dikkatli kullanmasını istedi. Alfatlı, “Milletin bu dönemde öncelikle verilen ihalelere bakması lazım. İkinci olarak şu anda TBMM’de geçen kanunlara bakması lazım.” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem Alfatlı, basınla tanışma toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi Şehzade Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ve Yıldırım Belediye başkan adayı Aziz Özkılıç da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem Alfatlı, Yıldırım ilçesinin belediye başkan adayı ve Yıldırım ilçesinde bulunan belediye meclis üyesi adayları ile sivil topluk örgütü temsilcileri ile istişare toplantısı yapacaklarını söyledi.

"BAŞBAKAN’IN ÜSLUBU İNSANLARIMIZA YAKIŞMIYOR"

Seçimlerle ilgili çalışmaları yeniden gözden geçirdiklerini belirten Ekrem Alfatlı, Türkiye’de 30 Mart günü yerel seçimlerin olduğunu hatırlatarak, “Ancak şunu görüyoruz ki maalesef ülkemizde özellikle Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler ve hükümet olan AK Parti'nin genel başkanı Başbakan’ın siyasi üslubu siyaset tarzı ve meydanlardaki insanlarımıza yakışmayan ve ifadede dahi zorluk çektiğimiz üslup nedeni ile ve özellikle Meclis'te grubu bulunan diğer muhalefet partilerinin karşılık vermesi ile genel seçim havasına girmiş bulunuyoruz. Bunun da dezavantajlarını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Son günlerde yaşanan yolsuzluk iddialarına da değinen Ekrem Alfatlı, şunları söyledi: “Hukuk önünde bu iddialar nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun; hukukun önünü açmak suretiyle milletin vicdanının rahatlatılması gerekir. Milletin adalet duygusu için hukuk önünde bu iddiaların sonuçlandırılması gerekir.”

Seçimlerin adaletsiz bir ortamda gerçekleştiğinin altını çizen Alfatlı, “Büyük Birlik Partisi devletten seçim yardımı kapsamında bir delikli kuruş dahi almamaktadır. Bu anlamda da seçimlere ciddi anlamda adaletsiz bir şekilde giriyoruz. 20’ye yakın siyasi parti seçimlere girmesine rağmen sadece devletten seçim yardımı olarak üç siyasi parti devletin parasını alıyor. Mevcut yerel yöneticiler de kendi belediyelerini adeta seçim bütçesi ve seçim finansmanı olarak kullanıyor.” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Milletin seçimlerde adaletsizliğe, hukuksuzluğa destek vermemek adına oyunu dikkatli kullanmasını isteyen Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem Alfatlı, “Milletin bu dönemde öncelikle verilen ihalelere bakması lazım. İkinci olarak şu anda TBMM’de geçen kanunlara bakması lazım. Her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de iktidar ve muhalefet gerginlik oluşturmak suretiyle Meclis'ten bir sürü kanun çıkarılıyor, milletimizden saklanmak suretiyle ve bir sürü ihale veriliyor birilerine.” şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar