BBP’den TBMM önünde ‘bantlı, zincirli’ eylem

Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya girişinde seçim sistemi ve rekabet ortamıyla alakalı zincirli ve bantlı eylem gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP’den TBMM önünde ‘bantlı, zincirli’ eylem

Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya girişinde seçim sistemi ve rekabet ortamıyla alakalı zincirli ve bantlı eylem gerçekleştirdi.

    BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Remzi Çayır, partililerle Meclis Çankaya kapı önünde seçim sistemini ilginç bir eylemle protesto etti. Çayır ve partililer, ağızlarını bantlayıp, ellerini temsili olarak zincirledi.

    Siyasi partilerin kendilerine ait olan menfaatler söz konusu olduğunda milletin çıkarını göz ardı edebildiğini belirten Çayır, “Adalet herkese lazım, bir gün gelir siz de bağırırsınız. Kimseler duymazsa, eyvah dersiniz. Güç elinizde iken şu adaletsiz seçim ve siyasi partiler yasasını değiştirin dedik. Tınmadılar, duymadılar. Menfaatler ortak olunca ne yazık ki, demokratından da, anti demokratından da ses çıkmadı.” dedi.

    Üç siyasi partilinin hazineden trilyonlarca lira yardım aldığını belirten Çayır, partilerin 30 Mart yerel seçimlerinde hazırladıkları bayrakları, yaptıkları otobüsleri, televizyonda harcadıkları reklam paralarını, afişleri milletin parasıyla yaptığını vurguladı. Çayır, “Diğer yandan da aşağıdakiler ve yukarıdakiler paranoyası ne yazık ki fakirler ve zenginler tablosu siyasi hayatımızda da devam ediyor. Biz buna isyan ediyoruz. Ellerimiz kelepçeli. Evet. Geziyoruz, konuşuyoruz, bütün zamanımızı harcıyoruz. Halkımıza ulaşmak için, doğrularımızı ifade etmek için, inandıklarımızı söylemek için yağmurda, karda da bütün mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunların günlük astıkları afişlere, billboardlara, televizyonda verdikleri reklamlara ulaşma şansımız yok. Bu adaletsiz yarışı buradan protesto ediyoruz.” diye konuştu. Çayır, hiçbir demokrat ülkede ayrımcılık olmadığına dikkat çekti.

    Yapılan açıklamanın ardından seçim otobüsüne binen partililer buradan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar