BBP’den Sivas Belediyesi’nde ayrımcılık yapıldığı iddiası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Mahir Arı, 30 Mart’ta seçimi kazanarak görevi devralan Belediye Başkanı Sami Aydın’ın çalışanların siyasi kimliklerine göre iş değişikliği yaptığını ve asgari ücretle çalışıp evine...

Google Haberlere Abone ol
BBP’den Sivas Belediyesi’nde ayrımcılık yapıldığı iddiası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Mahir Arı, 30 Mart’ta seçimi kazanarak görevi devralan Belediye Başkanı Sami Aydın’ın çalışanların siyasi kimliklerine göre iş değişikliği yaptığını ve asgari ücretle çalışıp evine ekmek götürmek isteyenlerle uğraştığını öne sürdü.

Halkın partilerine yüzde 32 oy vererek muhalefet görevi verdiğini söyleyen İl Başkanı Mahir Arı, düzenlediği basın toplantısında “Biz, Belediye yönetimi partimizde iken onlardan olanlara ne yapmış isek, bizim arkadaşlarımıza da aynısının yapılmasına razıyız. Aksi bir durum zulümdür.” dedi.

“Seçimlerden önce şehrin tüm insanlarını kucaklayacağını söyleyenler, unutmasınlar ki; Sivas’ımız da AK Parti haricinde yaşayan insanlarda vardır.” diyen Arı sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizinle aynı görüşten olmayan insanları farklı birimlerde çalıştırmak istemenizi bir ölçüde makulde görebiliriz ama asla kabullenmeyeceğimiz husus; bu insanların statülerinin değiştirilmesidir. Şehrimizde huzur ve hoşgörünün devamı isteniyorsa tüm insanların görüş ve düşüncesine saygı duyulmalıdır. Aksi halde yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden kendileri sorumludur. Bilinsin ki; tüm şehirde yaşayanlar AK Parti‘li olmak zorunda değildir. Kendisinden olmayana yaşama hakkı tanımayanlar sizleri uyarıyoruz; Sivasımızı kamplara bölmeyin, siyasi ayrım yapmayın, insanları görüş ve fikirlerine göre ayırmayın, insanların ekmeği ile oynamayın. Eğer ayrımcılık yaparsanız, bunun altında kalırsınız. Unutmayın ki; zulümle abad olanın, sonu berbat olur.”

Mahir Arı, Aydın’ın göreve getirdiği bazı kişilerin ya iş ortağı ya da yakın akrabası olduğunu da öne sürdü. BBP İl Başkanı Arı, haksızlıkların sürmesi halinde Belediye önünde yürüyüş yapabileceklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar