BBP’den belediye başkan adayının AK Parti’ye katıldığı haberine yalanlama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ataşehir İlçe Teşkilatı, son günlerde bazı gazetelerde çıkan BBP Ataşehir Belediye Başkan adayı ile bir grup partilinin AK Parti’ye katıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP’den belediye başkan adayının AK Parti’ye katıldığı haberine yalanlama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ataşehir İlçe Teşkilatı, son günlerde bazı gazetelerde çıkan BBP Ataşehir Belediye Başkan adayı ile bir grup partilinin AK Parti’ye katıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Haberlerde bahsi geçen Hüseyin Ayan’ın 2009 yerel seçimlerinden sonra partileriyle alakasının bulunmadığını ve 3 yıldır partiden içeri bile girmediğini belirten basın sözcüsü Muharrem Kesici, “Hüseyin Ayan, 3 senedir bu kapıdan içeri dahi girmemiştir. Bizim partimizle hiçbir alakası yoktur. Hüseyin Ayan AK Parti’den meclis üyesi olmak istemiştir buna saygı duyarız. 2014 yerel seçimlerindeki adayımız Nafız Kürklü’dür” dedi.

Basın sözcüsü Muharrem Kesici, “Sanki bu şahıs Büyük Birlik Partisi belediye başkan adayıymış da AK Parti’ye geçmiş gibi bir izlenim var. Oy kapmak için böyle küçük şeylere gerek yoktur. Hüseyin Ayan, 3 senedir bu kapıdan içeri dahi girmemiştir. Bizim partimizle hiçbir alakası yoktur. Hüseyin Ayan AK Parti’den meclis üyesi olmak istemiştir buna saygı duyarız. Büyük Birlik Partisi 2014 yerel seçimlerine Sayın Nafiz Kürklü ile yaklaşık üç aydır seçim değerlendirme çalışmalarını yapıyoruz ve Büyük Birlik ilçe teşkilatının aldığı kararla ve genel merkezimizin onayıyla belediye başkan adayımız Nafız Kürklü’dür” diye konuştu.

"İKTİDAR PARTİSİNİN ENTRİKALARLA OY AVCILIĞI YAPMASI MANİDARDIR"

Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı AK Parti’den kendi partilerine katılımların arttığını savunan Kesici, ancak bu tür şeyleri normal olarak karşıladıklarını ve bu olayı propaganda aracı yapmadıklarını belirtti. İktidar partisinin bu tür şeylerle oy avcılığı yaptığını ileri süren Kesici, “Bazı gazete ve haber merkezlerine servis edilen maksadını aşan haberlerin Büyük Birlik Partisi İlçe Teşkilatı olarak şiddetle kınıyoruz. BBP Ataşehir İlçe Teşkilatı ve partimizle hiç ilişkisi kalmayan, 2009’da partimizden aday olan Hüseyin Ayan’ın bir grup partilimizle AKP’ye katılmış gibi gösteren haber asılsızdır. Hüseyin Ayan bireysel olarak AK Parti’den meclis üyesi olmak için partimizden ayrılmıştır. BBP olarak bireysel menfaatler peşinde koşanlar zaten hiçbir zaman partimizde yer bulamamıştır. Sanki BBP belediye başkan adayıymış da yeni istifa etmiş ve başka bir partiye geçmiş gibi gösterilmesi hiç etik ve ahlaki değildir. İktidar partisinin böyle entrikalarla oy avcılığı yapmaya çalışması çok manidardır. Çok kısa bir süre önce AK Parti gençlik kollarında çalışan bazı arkadaşlar, son zamanlarda yaşanan bazı olaylardan dolayı partimize katılmışlardır. Ve son zamanlarda partimize önemli bir katılım vardır. Ama bu katılımları çok basit bir oy kapma basitliğine dönüştürmedik” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar