BBP Siirt adayı Çakıcı: Bir hemşehrimizin ayetle dalga geçmesini hazmedemiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Siirt Belediye başkan adayı Hayrettin Çakıcı, evliyalar diyarı olan Siirt’in ekmeğini yiyen Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın Kur'an ayetleriyle dalga geçmesini kabul etmediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Siirt adayı Çakıcı: Bir hemşehrimizin ayetle dalga geçmesini hazmedemiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Siirt Belediye başkan adayı Hayrettin Çakıcı, evliyalar diyarı olan Siirt’in ekmeğini yiyen Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın Kur'an ayetleriyle dalga geçmesini kabul etmediklerini söyledi. Çakıcı, "Egemen Bağış, söylediği sözlerden dolayı bu halka bir özür borcu vardır. Önce özür dilesin, sonra siyaseti bıraksın." dedi.

BBP Siirt Belediye başkan adayı Hayrettin Çakıcı, yaptığı açıklamada, büyük projeleri bulunduğunu belirtti. Çakıcı, kazanması halinde Siirt’in önemli sorunu olan göçü engelleyeceğini, gençlere iş imkanı sunacağını, bayanlara da çeşitli sosyal ve kültürel alanlar inşa edeceğini söyledi.

Çakıcı, “Siirt, evliyalar diyarı kutsal bir ildir. İlimizin evladı olan hemşehrimiz olan Egemen Bağış’ın Kur'an ayetleriyle dalga geçmesi Siirtliler olarak bizi çok rencide etti. Siyaset erdemliktir, halka hizmet etme sanatıdır, milli ve manevi değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ın söylediği sözlerden dolayı bu halka bir özür borcu vardır. Önce özür dilesin, sonra siyaseti bıraksın. Büyük Birlik Partisi olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı bir partiyiz. Siirt üzerinden büyük bir hizmet beklentisi var. Parti olarak bunu karşılamaya hazırız. Kazanmam halinde Siirt’in önemli sorunu olan göçü engelleyeceğim, gençlerimizin büyük bir kısmı işsiz, kendilerine mesleki iş sahaları açmayı vaat ediyorum. Ayrıca, Siirt’in önemli bir sorunu olan yeşil alan, sosyal ve kültürel tesis açacağız. Trafik sorununu rahatlatacak açık ve kapalı park yapacağız. Kadınlarımızın sosyal hayata tutunmaları amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel alanlar kuracağız. Ücretsiz taşıma ve aylık parasal yardım yapacağız.” dedi.

Siyasette barış dilinin son dönemde yerini kutuplaşmaya ve kamplaşmaya bıraktığını belirten Çakıcı, şunları ifade etti: “AKP’nin şahsımla ilgili ortaya attığı mesnetsiz dedikodulara anlam veremiyorum. Biz 30 Mart’ta birbirimizin yüzüne bakabilecek bir şekilde siyaset yapıyor ve söylemlerimizde özellikle barış dilini iyi kullanıyoruz. Ancak nitekim kendi rakiplerimiz, özellikle AKP’lilerin hakkımda ortaya attığı saçma sapan iddialara kulak vermiyoruz. İşimize bakıyoruz. Belediyeyi kazanmam durumunda bu işi yürütebilecek teknik ekibimiz hazırdır.” şeklinde konuştu.

Başbakan'ın Siirt’ten Meclis'e gitmesine de gönderme yapan Çakıcı, “Eniştenize sahip çıktığınız kadar öz evladınıza da sahip çıkın.” dedi.
CİHAN

Yorumlar