BBP lideri Destici: Helikopter kazasıyla ilgili 7 şüphe var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasının Kahramanmaraş'a yeniden gönderilmesiyle ilgili açıklama.

Google Haberlere Abone ol
BBP lideri Destici: Helikopter kazasıyla ilgili 7 şüphe var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasının Kahramanmaraş'a yeniden gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Destici, "Bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Özellikle 7 tane ana şüphe var. Bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi, açığa kavuşturulması gerekiyordu bu zamana kadar. Ama dediğim gibi geniş çaplı bir soruşturma. Pek çok bilgiye ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim.” dedi.

Malatya’daki Özel Yetkili Mahkemenin kapatılmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren 1'i gazeteci, 5 kişinin soruşturma dosyası kazanın meydana geldiği Kahramanmaraş'a yeniden gönderildi. Dava dosyasının Kahramanmaraş'a ulaşmasının ardından avukatlarla birlikte adliyeyi ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, soruşturmayla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ı ziyaret etti.

Adliye giriş ve çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, "Biliyorsunuz Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte rahmetli Muhsin başkanımızın ve arkadaşlarımızın soruşturma dosyası tekrar Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Başsavcı Bey de yeni göreve başladı. Biz hem kendisine bir nezaket ziyareti, hayırlı olsun ziyareti yapalım, hem de avukatlarımızla birlikte dosya üzerindeki fikir ve görüşlerimizi kendisine aktaralım istedik. Önümüzdeki günlerde tekrar Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na ziyaretlerimiz olacak. Çünkü dosya henüz yeni geldi. Tahmin ediyorum ki dosyayı henüz inceleme fırsatı bulamadılar. Onu biliyorum tahmin ediyorum. Onun için şu an dosyanın içeriğinden ziyade biz bugüne kadar gelinen safahatı avukatlarımızla birlikte kendisiyle paylaşacağız. Avukatlarımız teknik olarak, hukuki olarak kendilerine bir takım bilgiler sunacaklar. Taleplerimizi kendilerine ileteceğiz." diye konuştu.

Destici, bir gazetecinin ‘Soruşturmanın bu kadar uzamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise “Bu durumun iyi ve kötü yanlarının bulunduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey eksik bırakılmadı. Her şey dosyanın içerisinde. Tabi zaman aşımı diye bir problemimiz yok. Ama kötü yanı ne derseniz dün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Özellikle 7 tane ana şüphe var. Bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi, açığa kavuşturulması gerekiyordu bu zamana kadar. Ama dediğim gibi geniş çaplı bir soruşturma. Pek çok bilgiye ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah burada kaldığı yerden devam edecek ve biz bunun sonuna kadar parti olarak, aileler olarak, camiamızın bütün fertleriyle takipçisi olacağız." karşılığını verdi. Destici ve davaya bakan avukatlar daha sonra Başsavcı Apaçık ile görüşerek adliyeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar