BBP İzmir adayı Turan: Hükümet Silivri el ele, Türkiye nereye?

BBP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Vural Turan, iktidarın ülkeyi hızla uçuruma sürüklediğini, suçluların teker teker salıverilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP İzmir adayı Turan: Hükümet Silivri el ele, Türkiye nereye?

BBP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Vural Turan, iktidarın ülkeyi hızla uçuruma sürüklediğini, suçluların teker teker salıverilmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Cihan Haber Ajansı Ege Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Turan, BBP İl Başkanı Ahmet Bereket, Bornova Belediye başkan adayı İbrahim Uzun ve Gaziemir Belediye başkan adayı Mustafa Çakmak, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

'MİLLETİN KİMYASI DEĞİŞTİ'

Türkiye'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren BBP adayı Turan, “Hükümet Silivri el ele, Türkiye nereye? Milletin kimyası değişti arkadaş. Dün doğru dediklerinize, bugün nasıl yanlış diyorsunuz? Ne oldu? Ben cemaatçi değilim. Cemaatin kendine göre bir görüşü vardır. Benim muhatabım, rakibim iktidar. Benim mücadelem onunla. Cemaat kimi isterse ona oy verir. Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, dün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) için imzayı attın. Dedin ki, 'Anayasa Mahkemesi baksın.' O gün attığın imza doğruysa bugünkü nedir? Bugünkü doğru diyorsan o gün niye imza attın? Cumhurbaşkanlığı, sadece hükümetin getirdiği evrakları imzalayan bir makam mıdır? Dün de katillerin tahliyesine üzüldüğünü söylüyorsun.“ şeklinde konuştu.

'PKK’YA DEMEDİĞİN ŞEYLERİ BUNLARA DİYORSUN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakanın söylemlerini eleştiren Vural Turan, “Türkçe Olimpiyatları'nda, çok değil yedi sekiz ay önce dört bakanla Hizmet Hareketi'ne övgüler yağdırıyordunuz? Edebiyat kitaplarına girecek cümleler kullanıyorlardı. Gözlerinden yaşlar geliyordu. Senin elinde her türlü imkân vardı, dün bilmiyor muydun bunların ne olduğunu da şimdi Haşhaşi diyorsun? PKK’ya demediğin şeyleri bunlara diyorsun. Böyle bir terbiyesizlik var mı?" dedi.

Şehir planlarının 2050 yıllarına göre yapılması gerektiğini belirten Turan, gelecekte ulaşımın havadan sağlanacağını, buna göre çok katlı ev ve işyerlerinin çatı sistemli yerine pist sistemli olması gerektiğini belirtti.

'İSTANBUL’UN SELAMETİ AÇISINDAN İZMİR-MANİSA BİRLEŞTİRİLMELİ'

Yerel seçim çalışmalarında da ciddi projelerle İzmirlilerin karşısına çıkacaklarını belirten BBP adayı Turan, şunları kaydetti: “2050 yılında İzmir’in nüfusu, Manisa ile birlikte 12 milyon civarında olacaktır. Manisa’nın nüfus artış hızı yüzde 4,5, İzmir’in de yüzde 1,47’dir. Gelecekte bu iki şehrin birleşmesi lazım. Ne için? İstanbul’un selameti için. İstanbul’u kurtarmak için. İstanbul’u yaşanır hale getirmek için. Buranın bir mega şehir olması lazım. O yüzden planlamaları hızlandırmak gerekiyor. Burayı yaşanır bir şehir haline getirmek lazım. O yüzden Manisa-İzmir arasında sekiz adet tünel yapmak lazım. Bu iki ilin arasındaki doğal engellerin kaldırılması lazım. Bu tünellerin ikisi hızlı tren, ikisi banliyö, diğer dört tanesi de araçlar için olması lazım. Bunun için de imar planlarının değiştirilmesi lazım. Beş katlı binaları 15 kat, 15 kat olan binaları da 30 kat yaparak binaların imarlarını ve gaberlerini değiştireceğiz. Yolları genişletmemiz lazım. Binaların oturduğu alanları daraltmamız lazım. Yeni otopark alanları ve yeşil alanlar oluşturmamız lazım. İzmir-İstanbul otoyoluna alternatif olarak Çanakkale'den, Foça-Karaburun üzerinden körfezde asma köprü yaparak kamyonları direkt Aydın yoluna taşıyacağız. Bunun yanında Alsancak Limanı'nı komple taşıyarak, bu alanı marina turizmine kazandırarak bölgenin turizm potansiyelini arttıracağız. Körfezin içine dalga kıranlar oluşturarak su sporlarına açacağız. Ayrıca kirliliğin önlenmesi için körfezin içinden dev borularla sular emilip dışına verilerek, birkaç sene içinde temizlenecek.” CİHAN

Yorumlar