BBP Hatay adayı Zeytineli: Yazıcıoğlu’nun suikastçıları aklanmaya çalışılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Nevin Zeytineli, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına tepki göstererek, "Bu, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 28 Şubat dosyalarının askıya alınması anlamına geliyor, suikastçılar aklanacak.

Google Haberlere Abone ol
BBP Hatay adayı Zeytineli: Yazıcıoğlu’nun suikastçıları aklanmaya çalışılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Nevin Zeytineli, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına tepki göstererek, "Bu, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 28 Şubat dosyalarının askıya alınması anlamına geliyor, suikastçılar aklanacak." dedi.

BBP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Nevin Zeytineli, yaptığı açıklamada, AK Partinin devletin kadrolarında ayrıştırma, kamplaşma içine girdiğini söyledi. Zeytineli, “Medeniyet beşiği Hatay’da Alevisi, Sünnisi, sağcısı, solcusuyla iyi yönetilmek istiyoruz. Son günlerde bakanları buraya salıyorlar. Gelen bakanlar, eğer bakanınız Sadullah Ergin’i seçmezseniz size hizmet gelmeyecek diyorlar. Soruyorum, Diyarbakır’a hizmet gitmiyor mu? Önemli olan hak yemeyen, haram yemeyen, yolsuzluk yapmayan, gerçekten hizmet edecek dürüst adaylara oy vermektir.” diye ifade etti.

Zeytineli, referandum yapılırken, Başbakan'ın, 'Artık önüne gelen darbe yapamayacak, geçmişte bunu yapanlardan hesap sorulacak.' dediğini hatırlatarak, "Biz de yetersiz ama evet dedik. Bunları söyleyerek oy aldılar. Bu millet neden oy verdi? Cemaatlere, tarikatlara, Kur’an kurslarına, başörtüsüne düşman yasakçıları, hortumcuları, Balyozcuları, Ergenekoncuları ve derin devleti yenin diye verdi. Şimdi bu ne çelişki, siz kimi yendiniz? Hepsini dışarı çıkardınız. Hepsi göz boyamaymış demek ki. Bir de arayıp geçmiş olsun diyorsunuz ve çıkmalarını memnuniyetle karşılıyorsunuz. Darbecileri çıkardınız, şimdi bunlar sanki yeniden darbe yapacaklarmış gibi kin kusuyorlar. Ey Başbakan bunun hesabını nasıl vereceksiniz?" şeklinde konuştu.

"İKTİDAR ÖTEKİLEŞTİRME VE KUTUPLAŞTIRMA YAPIYOR"

BBP büyükşehir adayı Zeytineli, 17 Aralık’tan sonra ülke gündeminin değiştiğine işaret ederek, şunları ifade etti: "Şimdi yolsuzluklar, ortaya çıkan bakan çocuklarının paraları, ses kayıtları gündemdeyken, Ergenekonlar serbest bırakılarak bunların üstü de örtüldü, gündem değişti. Başbakan, gittiği her mitinge paralel devlet ile başlıyor, paralel devletle bitiriyor. Başka bir şey yok. Diyelim paralel devlet var. Suçu, yolsuzlukları, suçluyu bul göster ki karar verelim biz de. Reyhanlı patlamasından sonra gelip 53 Sünni vatandaş dediği gibi, ötekileştirme, kutuplaştırma yapıyor. Kullanılan dile dikkat edilmesi gerekiyor."

Açıklamasında, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da eleştiren Zeytineli, “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu suikastını gerçekleştirenlerin perde arkasındakilerin tespit edilmesi konusunda sona yaklaşmışken, konuyu aydınlatacak ses kaydı çıkacakken, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması bu ve 28 Şubat gibi dosyaların askıya alınması demektir. Bunlar kaldırılınca sıradan mahkemelere gidecek ve 3 yıl sonra dava kapanacak, suikastçılar aklanacak. Bu, antidemokratik bir harekettir. Bu kararı kınıyoruz. Bunlar kaldırılınca da Ergenekon serbest kalmıştır. Bu yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor.” dedi.





CİHAN

Yorumlar