BBP Genel Başkanı: Suç ortağınız olmayacağız (2)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete çağrıda bulunarak, suçlarının ortakları olmayacaklarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı: Suç ortağınız olmayacağız (2)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete çağrıda bulunarak, suçlarının ortakları olmayacaklarını dile getirdi. Destici, “Yoksulluk, yolsuzluk, rüşvetle mücadele edilsin denildiğin de, yapanlar hukukun önüne çıkarılsın derseniz yok. Hemen damga vuruyorlar. Size paralelciler, cemaatle berabersiniz diyorlar. Biz dünde bugünde inandığımızı söyledik. Doğruyu tavsiye etmek, hizmet yandaşlığımı oluyor. Biz duruşumuzu kimseye göre ayarlamadık. Biz inandıysak onu söyledik.” dedi.

    BBP Genel Başkanı, bu ülkede çözüm sürecine karşı çıkmakla, kan istemekle suçlandıklarını hatırlatarak “Bize kan mı, savaş mı istiyoruz diye soruyorlar. Biz birlik, beraberlik istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz. Bölücülerin istediklerinin farkında değil misiniz? Burada siz gaflet içindesiniz. Çözüm süreci başladığında biz bu sürecin terörü çözmeyeceğini söyledik. PKK’yı meşrulaştırırsınız. Sonra siyasileştirirsiniz. Sonra özerklik ile bunları devleştiriyorsunuz dedik. Önce Irak’ın kuzeyini özerkleştirdiler. Birkaç yıl önce orada bir oldu, bitti kabul etmeyiz diyorlardı. Irak’ın toprak bütünlüğünü söylüyorlardı. Şimdi Barzani’nin en büyük koruyucu ve kollayıcısı oldular. Suriye’de olaylar çıktı. Suriye kuzeyinde PYD geçici yönetim oluşturdu. Dışişleri yetkilileri burada oldu bittiye müsaade etmeyeceklerini söyledi. Siz uyumaya devam edin atı alanlar Üsküdar’ı geçiyor. PYD’nin yaralıları Urfa’da, Adana, Antep’te tedavi ettiriyorlar. Biz lafa değil icraata bakıyoruz. Yerel seçimlerden sonra özerkliği ilan edeceğiz diyorlar. Bizimkilerde ses yok. Büyükşehir belediye yasasını getirdiklerinde meclis kapısında 81 il başkanıyla toplantı yaptık. Milletvekillerine bu lekeyi alnınızdan çıkaramazsınız dedik. Lideriniz istiyor diye yapmayın. Bu Türkiye’yi böler dedik. İkilik sokar dedik. Yasa geçti. Yasaya karşı çıkanlarda siz şehirlerin büyükşehir olmasına karşı çıkıyorsunuz dediler. Buna karşı çıkmadık. BDP’nin atadığı komiserler yönetiyor. Bunların etkisi artırılıyor. Bir bölgesinin özerkleşmesine dün de, bugünde karşı çıkıyoruz.” diye konuştu.

    "SİZİN YAPTIKLARINIZIN SUÇ ORTAĞI OLMAYACAĞIZ"

    Destici, yaşananlarda insanların suçlu ilan edildiklerini hatırlatarak “Birilerine göre bölünmeyi savunmak, özerkliği savunmak mubah. Günah işleme özgürlüğü de var. Ahlaktan ve adaletten bahsederseniz yok. Haber alma özgürlüğü, yargı bağımsızlığı yok. Kurumlar yıpratılmasın. 10 binlerce insan görevlerinden olmasın. Dindar kesim zarar görmesin. Nifak girmesin dersen bu yok. Yoksulluk, yolsuzluk, rüşvetle mücadele edilsin denildiğin de, yapanlar hukukun önüne çıkarılsın derseniz yok. Hemen damga vuruyorlar. Size paralelciler, cemaatle berabersiniz diyorlar. Biz dünde bugünde inandığımızı söyledik. Doğruyu tavsiye etmek, hizmet yandaşlığımı oluyor. Biz duruşumuzu kimseye göre ayarlamadık. Biz inandıysak onu söyledik. Sağduyunun sesi, bu milletin yüz akı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecine karşı çıktığımızda, 'siz kan mı, savaş mı istiyorsunuz' dediler. Karşı çıktığımızda ne diyecekler bakalım. Yeter bu yanlış söylemlerden vazgeçin. Herkes yaptığının hesabını versin. Sizin yaptıklarınızın suç ortağı olmayacağız. Millete bunun hesabını ödetmeyin. Hukuk önünde kendi hesabınızı kendiniz verin.” şeklinde konuştu.

    "RUSYA’YA, YANLIŞ ADILM ATARSAN BEN DOĞRU 2 ADIM ATARIM BAŞBAKAN OLMALI"

    Dış politika ile ilgili de değerlendirmede bulunan Destici, Kırım’da yaşananlara Türkiye’nin sessiz kaldığını hatırlatarak, şunları söyledi; “Dış politikada yüreğimizi burkan gelişmeler var. Karadeniz üstünde Türk yurdu olan Kırım Rus işgali ile karşı karşıyadır. 100 yıl önce Sovyetler Birliği’nin kanlı çizmeleri Kırım’a girdi ve milyonlarca insanı katletti. Milyonlarca insanının ölüme mahkum etti. Onların yerine getirdi. Rusları yerleştirdi. Orada Ruslar var ve Kırım’ı işgal ederim diyor. Öyle başbakan, cumhurbaşkanı isterim ki; Rusya’ya dönüp, “Hangi Rusya’dan, hangi Kırım’daki Ruslardan bahsediyorsun. Katlettiğin kardeşlerimin yerine getirdin. Yanlış adım atarsan ben doğru iki adım atmaktan geri durmam” diyen başbakan isterim. Kırım ABD ve Rusya için çok önemlidir. Türkiye için önemsiz mi? En önemli olması gerekin yer Türkiye’dir. En fazla sahip çıkması gereken Türkiye. Ama heyhat kendi derdinde oy peşinde, bir belediye nasıl kazanırım onun peşinde, Kırım gitmiş, Türkler katledilmiş onun hesabında değiller. Bizler ve sizler var oldukça Kırım Türk’tür. Kırım Türk kalacaktır.”

    "TAYLAND ÇİN’E DOĞU TÜRKİSTANLILARI İADE EDİYOR TÜRKİYE SESİNİ ÇIKARMIYOR"

    Mustafa Destici, Tayland’ta yakalanan 220 Uygur Türkü’nün durumu ile ilgili de hükümeti eleştirdi. Destici, “Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz sahipsiz bırakıldı. 220 Çin zulmünden kaçarak Tayland’ta sığındı. Polis yakaladı. Çin iadesini istedi. Açıklama yaptım. Bizimkilerden ses yok. Çin’e iade edilirse ya zindanda ya ağır işkence yapılır yada öldürülürler dedik. Buna karşı çıkın dedik. Seyirci kalmayın. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi kurtarın. Ya buraya getirin yada güvence altına alın. Ama yapmıyorlar.” dedi.

    "TIR'LAR DURDURULUNCA TÜRKMENLERİ HATIRLIYORSUNUZ"

    BBP Genel Başkanı Destici, Türkmenlerin Suriye, Irak’ta yalnız bırakıldığını ve hatırlanmadığını belirterek sahipsiz kalan Türkmenlerin sıkışınca, tırlar durdurulunca akla geldiğini ve hatırlandığını ifade etti. Destici, şunları söyledi: “Suriye ve Irak’taki Türkmen kardeşlerimizde aynı durumda. Sahipsizler. Türkmen kardeşlerimize bakan yok. Başları ne zaman sıkışınca, TIR'ları durdurulunca Türkmenler aklına geliyor. Başka zamanlar hiç hatırlamıyorlar. Biz devletimizin, Türk devletinin uluslararası itibarsızlaştırmasına neden olacak her türlü fiile karşıyız. Yanlışlarını söyleriz. Biz uluslararası arenada devletimizin, hükümetin yanında dururuz. Ama içerde yanlışları söylemek zorundayız. Doğru işler yapılsın diye. Türkmen kardeşlerimizde, Türk İslam coğrafyasında, dünyada bütün mazlum millete sahip çıksın. Bunun için siyaset yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar