BBP Genel Başkan Yardımcısı: Bölge tehdit altında, çözüm sürecinden vazgeçilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin PKK'nın tehdidi altında olduğunu iddia ederek, hükümetin çözüm sürecinden vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.Kartal, yaptığı açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkan Yardımcısı: Bölge tehdit altında, çözüm sürecinden vazgeçilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin PKK'nın tehdidi altında olduğunu iddia ederek, hükümetin çözüm sürecinden vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Kartal, yaptığı açıklamada Diyarbakır'da Türk bayrağını indiren terör örgütü mensubunun hala yakalanamamış olmasına tepki gösterdi. İndirilenin bir şirketin flaması değil Türk milletinin bayrağı olduğuna dikkat çeken Kartal, "Bu bayrakta Sultan Fatih'in, Sultan Alparslan'ın, Çanakkale'nin, Sarıkamış'ın ve Resulullah'ın kokusu vardır. Şerefle gölgesinde yaşadığımız ve namusumuz dediğimiz bayrağımızı indirene elbette ki hak ettiği ceza verilmelidir. Ama ne hikmetse bırakın o direkten onu hak ettiği ceza ile indirmeyi askeriyenin içine girip direğe çıkıp bayrağı indiren terör örgütü mensubu yakalanamadı." diye konuştu.

Terör örgütü mensuplarının bu cesareti çözüm süreci denen hayal ürününden aldıklarını ifade eden Kartal, şunları söyledi: "Bu ne idüğü belirsiz, içeriğinde nelerin, hangi pazarlıkların yapıldığı bilinmeyen, çözüm süreci bölgede terör örgütünü daha aktif hale getirip vatandaşlarımızı tamamen bunların insafına terk etmiştir. Bölgeden almış olduğumuz haberlere göre PKK terör örgütü kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızı tehdit ederek ya bizdensiniz ya da TC devletinden diyerek köyleri boşalttırıyor, vatandaşlarımızın hayat hakları ellerinden alıyor. Buradan hükümet yetkililerini uyarıyoruz. Çok tehlikeli bir süreç yaşıyoruz. Allah göstermesin, terör örgütü bölgenin demografik yapısını ve tapu kayıtlarını silah zoruyla değiştirebilir. Bunlara tedbir almak gerekir. Bu işin tedbiri de devletin bölgede güvenliği artırıp böyle bir çözüm sürecinden vazgeçerek terör örgütünün anladığı dilden cevap vermesidir. Bölge halkı şu anda çok huzursuz ve güvenliği sağlanamadığı için seslerini çıkaramamaktadır."

Hükümet yetkililerinden her uyarı yapanı kendilerine düşmanmış gibi görmemesini isteyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, şunları kaydetti: "Biz devletimizin bekası, milletimizin geleceği için doğru bildiklerimizi söylüyor ve uyarıyoruz. Analar ağlamasın diye yola çıktınız ama Diyarbakır'ın göbeğinde çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan analar ağlıyor. Kendi topraklarımızda terör örgütü ile mücadelede yetersiz kalanlar sınırlarımız dışındaki Musul'da konsolosluğumuz basıp görevlilerimizi şoförleri rehin alan terör örgütü ile nasıl mücadele edebilir. Yıllarca söyledik Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğü bozulursa Türkiye tehdit altında kalır diye. Görünen o ki 30 yıldır PKK terör örgütü o bölgeden ülkemize saldırılar yapmıştır. Buna bile önlem alamayıp oralara girme cesaretini gösteremeyenler terörle mücadelede bula bula bir hayal ürünü çözüm sürecini mi buldular? Hükümet yetkilileri hala 'Sabrımızı kimse sınamasın' gibi cümlelere sarf ediyor. Sizde nasıl bir sabır varmış ki konsolosluğumuz basıldı, bayrağımız indirildi, yollarımız kesiliyor, terör örgütü çocuklarımızı kaçırıyor, bölge terör örgütünün tehdidi altında olmasına rağmen hala 'Kimse bizim sabrımızı sınamasın' diyebilir misiniz? Sizin sabrınızın sınanma noktasının nereye kadar olduğunu merak ediyoruz. Sizin sabrınızı Esed'ın düşürdğü uçakta, Mavi Marmara ve Reyhanlı katliamlarında gördük. İnşallah bu sabrınız o olaylardaki sabrınıza benzemiyordur." CİHAN

Yorumlar