BBP Bursa teşkilatı tabutla yürüdü: Ucu size de mi dokunuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, “Şehit liderimizin ardından ‘kardeşim’ dediniz, kardeşlik gördünüz mü arkadaşlar, ‘kalleşlik’ gördük. ‘Namus borcumuz’ dediniz, biz ‘namussuzluk’ gördük. ‘Keçiler...

Google Haberlere Abone ol
BBP Bursa teşkilatı tabutla yürüdü: Ucu size de mi dokunuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, “Şehit liderimizin ardından ‘kardeşim’ dediniz, kardeşlik gördünüz mü arkadaşlar, ‘kalleşlik’ gördük. ‘Namus borcumuz’ dediniz, biz ‘namussuzluk’ gördük. ‘Keçiler sökmedi’ dediniz, keçiler nerede, keçi sökmediyse siz mi söktünüz? Bunların çobanı nerede? Biz o keçi ve çobanlarını istiyoruz. Yoksa ucu size de mi dokunuyor?” dedi.

BBP Bursa Teşkilatı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında helikopterinin düşmesi sonucu ölümüyle ilgili görülen dava için takipsizlik kararı verilmesi üzerine, yürüyüş düzenleyerek tepki gösterdi. Siyah tabut taşıyan parti üyeleri, Orhangazi Parkı’ndan Heykel önüne kadar tekbirler eşliğinde yürüdü. Açtıkları pankartlarda mücadelelerinin süreceği mesajını veren Muhsin Yazıcıoğlu’nun sevenleri, AK Parti hükümetini de kınadı.

Heykel önünde basın açıklaması yapan BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü 25 Mart’ta tarihin buz tuttuğunu, vicdanların buz tuttuğunu dile getirdi. Devlet içindeki çetelerin Muhsin Yazıcıoğlu’nu buzlar altına gömdüğünü ifade eden Ünsal, hükümetin Özel Yetkili Mahkemeleri (ÖYM) kaldırmasını eleştirdi. ÖYM’lerin kaldırılmasının ardından 5 aydır hiçbir ilerleme kaydedilmeyen Muhsin Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı verilebildiğini vurgulayan Ünsal, gelinen noktada tek bir sorumlunun ceza almadığını, hiçbir şüphenin açığa kavuşturulmadığını kaydetti.

Mahkemenin, olaya adi bir vaka gibi yaklaşıp takipsizlik kararı vermesine kızan Ünsal, şöyle konuştu: “Türk ordusunda adi, şerefsiz bir hırsızın bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Bu adi olayı ve bu adiliği yapanların yanına kar kalmayacaktır. Sizler adileştikçe bizler güçleneceğiz. Ey adi hırsızlar sesleniyoruz, ya konuşun ya da o parçaları nerenize monte edeceğimizi biliriz. Şeref yoksunu alçak herifler. Bu yaptıklarınız yanınıza asla ve asla kar kalmayacaktır iyi bilin.”

“YOKSA UCU SİZE DE Mİ DOKUNUYOR?”

Hükümetin, 17 Aralık sürecinde ucu kendine dokunduğu için sürmedik polis, hakim, savcı bırakmadığını ancak bu dava ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındığını dile getiren Ünsal, şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada bu suikastten cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanlar kurulunu, genelkurmayı, MİT’i ve suçu tespit edilen herkesi sorumlu kabul ediyoruz. Bu karar, Türk milletinin vicdanında yer bulmaz. Biz demiyorsanız duyun millet diyor ki bu bir suikast. O zaman siz o koltuklarda ne yapıyorsunuz, niye oturuyorsunuz. Şehit liderimizin ardından ‘kardeşim’ dediniz, kardeşlik gördünüz mü arkadaşlar, ‘kalleşlik’ gördük. ‘Namus borcumuz’ dediniz, biz ‘namussuzluk’ gördük. ‘Keçiler sökmedi’ dediniz, keçiler nerede, keçi sökmediyse siz mi söktünüz? Bunların çobanı nerede? Biz o keçi ve çobanlarını istiyoruz. Yoksa ucu size de mi dokunuyor?”

“BU ÜLKEYİ SÖZDE İSLAMCI, YOLSUZLARA TESLİM ETMEYECEĞİ İÇİN Mİ?”

“Yoksa geçmiş dönemdeki yolsuzluklara rahmet okutacak derecede yolsuzluklarını, ülkeyi bölücülere teslim edeceği için mi, bu ülkeyi sizin gibi sözde İslamcı, yolsuzlara teslim etmeyeceğini bildiğiniz için mi bu davanın üzerini kapatmak istiyorsunuz?” diye soran Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu davanın kapatılmasını isteyen ‘alçak ve şerefsizdir. Sizden öncekiler adaletin, hukukun, insanlığın, yargının, emniyetin, çivisini çıkarmışlardı. Siz onlara rahmet okutarak, 28 Şubatı aratıyorsunuz. Gücünüz yetse yargıyı tarihe gömeceksiniz. Her platformda bu davanın takipçisi olacağız. Şunu hatırlatalım; keser döner sap döner, bir gün hesap döner. O kendinizi kurtarmak için çıkardığınız kanunlar bir gün sizi yargılayacak bunu asla unutmayın. Ve bunun hesabı sizlerden sorulacaktır. Bu işin sorumluları, bu işte parmağı olanlara sesleniyoruz, kurtulduk zannetmeyin, iş yeni başlamıştır, nefeslerimiz ensenizde olacaktır. Hesabın sorulması yakın zamanda olacaktır.”

CİHAN

Yorumlar