BBP Buca adayı Babur: Bundan sonra ‘Müslümandan hırsız olmaz’ dememiz gerekecek

İzmir'de BBP Buca Belediye başkan adayı Cavit Babur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet medyası tarafından Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Camia’ya yönelik hakaretlere sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Buca adayı Babur: Bundan sonra ‘Müslümandan hırsız olmaz’ dememiz gerekecek

İzmir'de BBP Buca Belediye başkan adayı Cavit Babur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet medyası tarafından Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Camia’ya yönelik hakaretlere sert tepki gösterdi. Kendisinin de bir Erzurumlu olarak bu sözlere kayıtsız kalamayacağını belirten Babur, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu tür söylemler içinde olamayacağını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı İzmir Temsilciliği'ni ziyaret eden BBP adayı Babur, güncel konularda görüşlerini aktardı. İftira ve hakaretlerin vicdanları kanattığını belirterek, “Başbakan nezdinde Hocaefendi'ye ve Camia'ya saldırı yapılmasını bir Erzurumlu olarak hazmedemiyorum. Bu saldırılar, Müslümanım diyen insanların vicdanlarını kanatmıştır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na, edepsizce söylenen sözleri yakıştıramıyoruz. 11 Eylül'de ABD'de uçakların binalara saldırmasından sonra merhum liderimiz, ‘Müslümandan terörist olmaz.’ demişti ama bugün de görüyoruz ki bundan sonra, ‘Müslümandan hırsız olmaz.’ diye söylememiz gerekecek. O kadar zor duruma düştük ki maalesef hükümet bugün sol örgütlerin hükümeti olmuştur. Türk milletinin hükümeti olmaktan çıkmış, Güneydoğu'daki eşbaşkanların, Abdullah Öcalan’ın emrine giren bir başbakana dönüşmüştür. Ben Başbakan'ın bu konuşmalarını ayıplıyorum. Türk milletinin böyle bir başbakanı hazmedemediğini söylüyorum. Dünkü başbakanımızı takdirle karşılarken bugünkü başbakanımızı tasvip etmiyoruz. Paralel yapı Güneydoğu'da devam etmektedir ama Güneydoğu'ya herhangi bir ültimatom geçmemektedir. Şu anda televizyonlara çıkıp meydanlarda sanki çok büyük bir iş yapıyormuş gibi Hocaefendi ve Cemaat'e yönelik ağza alınmayacak sözler sarf ediyor. Bu sözler, vicdanları kanatıyor. Maalesef Türkiye, ne 12 Eylül'de ne 28 Şubat sürecinde ne 60 ihtilalinde ne de 71 muhtırasında böyle bir zulüm görmemiş ama bugünkü zulüm o günleri çoktan geride bırakmıştır. Geçmişte komünist yapının ortaya koyduğu yapıyı, bugün Başbakanımız ortaya koymaktadır.” dedi.

Buca Belediye Başkanı olması halinde her mahallede bir belediye temsilcisi bulunduracağını söyleyen Cavit Babur, “Buca'da 43 mahalle var. Bu mahallelerin her birine danışman seçeceğiz. Bu danışmanlar, belediyeyle ilgili konularda direkt fikirlerini aktarabilecekler. Bunlarla üç ayda bir toplantı yapacağız. Beş yıllık süreçte en az 40 defa toplanarak, yerinden yönetim seçeneğiyle hizmet edeceğiz. En önemli sorunların başında cezaevinin durumu, Buca ve Şirinyer’deki pazaryerleriyle trafik gelmekte. Bizden öncekilerin yaptığı gibi 20 yılda değil, beş yılda hepsini tamamlayacağız. Bunu yaparken de çalmadan nasıl yapılır herkese göstereceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar