Bayramı kana bulamaya gelen teröristler öldürüldü

Van'da bayram günü saldırı düzenleme planıyla şehre silah mühimmatla indiği belirlenen terörist düzenlenen operasyonla öldürüldü. Tuşba ilçesinde saldırı hazırlığı yapan 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Selimbey Mahallesi'ndeki evde saldırı hazırlığı yapan teröristlere yönelik operasyon düzenledi. "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bayramı kana bulamaya gelen teröristler öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Van’da şehre eylem yapmak için gelen teröristlere 2 ayrı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada teröristler ölü olarak ele geçirildi.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle: 25.06.2017 tarihinde PKK / KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik devam eden çalışmalarda ilimiz İpekyolu ilçesi Selim bey mahallesi 579 sokak no :12 sayılı adreste kırsal örgüt mensubu olduğu ve ilimize eylem  amacıyla geldiği tespit edilmiş, belirtilen adrese yapılan operasyon esnasında şahsın el bombası ve silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.                       

ERZİNCAN'DA 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Erzincan’da, 4 terörist silah ve teçhizatları ile birlikte ölü ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Kemah kırsalı Jandarma Komando Timleri ile Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) destekli icra edilen Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül 17-19 operasyonu kapsamında elde edilen istihbari bilgiler neticesinde, 25 Haziran 2017 günü saat 05.00 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 erkek, 2 kadın olmak üzere toplam 4 terörist öldürüldü. Teröristlerin silah ve teçhizatları da ele geçirildi.

Bölgede yapılan arazi tarama faaliyetinde 4 adet Kaleşnikof P.T, 11 adet Kaleşnikof şarjörü, 4 adet el bombası, 1 adet el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "İlimizde terör unsurlarının bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Yorumlar