Bayram trafiğinde 4 bin 459 ekip görev yapacak, sürücülere davranış izlenecek

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları, memleketlerindeki yakınlarını ziyaret etme telaşı sararken, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, yolların kan gölüne dönmemesi için sıkı tedbirlerin alındığını duyurdu. Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
Bayram trafiğinde 4 bin 459 ekip görev yapacak, sürücülere davranış izlenecek

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları, memleketlerindeki yakınlarını ziyaret etme telaşı sararken, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, yolların kan gölüne dönmemesi için sıkı tedbirlerin alındığını duyurdu.

Ramazan Bayramı tatili boyunca ülke genelinde il emniyet müdürlükleri trafik birimlerince şehir içi ve şehir dışı kara yolu güzergâhlarında fiilen görevli 17 bin 76 denetim personeli ile gündüz 436’sı radar olmak üzere 3 bin 84 ekip ve 913 yaya görevli ile gece ise 129’u video kameralı radar, bin 375 ekip ve 104 yaya görevli ile denetim hizmeti yürütülecek. Üç helikopterin de havadan yoğunluk denetimi yapacağı bayram tatili boyunca büro hizmetlerinde görevli personelden de takviye ekip görevlendirmesi yapılarak denetim ekipleri güçlendirilirken, Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli başkan yardımcıları, şube müdürleri ve diğer personelden oluşturulan denetim ekipleri de trafik polislerinin sürücülere karşı hitaplarını, hal ve davranışlarını da yakından takip edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı tatili süresince ve sonrasında kara yollarında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nca görevlendirilen denetim ekiplerinin alınan trafik tedbirlerini yerinde görmek, seyir-seyahat esnasında sürücülerin trafik güvenliği açısından tehlike oluşturan hatalı davranışlarını tespit etmek ve gereği yapılmak üzere ilgili trafik ekiplerine bildirimde bulunarak yasal işlem yapılmasını sağlayacakları belirtildi. Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli başkan yardımcıları, şube müdürleri ve diğer personelden oluşturulan denetim ekipleri de Ramazan Bayramı tatili gidiş ve dönüş süresince şu güzergahlarda görev yapacak:

"Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul

Ankara - Aksaray – Konya (Ereğli)- Niğde (Ulukışla) – Adana,

Ankara – Kırıkkale – Kırşehir – Nevşehir (Topaklı) – Kayseri,

Ankara – Kırıkkale – Yozgat –Sivas,

Ankara- Kırıkkale -Çorum - Amasya (Merzifon) – Samsun,

Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) – Afyonkarahisar –Isparta – Burdur – Antalya – Konya,

Ankara – Eskişehir (Sivrihisar) – Afyonkarahisar – Uşak (Banaz) – Manisa (Salihli-Kula) – İzmir

Ankara – Eskişehir - Bilecik (Bozüyük) -Bursa ve Ankara."

Denetimlerde seyreden araçların ve sürücülerinin hal ve hareketlerini, trafik kurallarına riayet edip etmediklerini, trafik ekip ve personelinin görevli olduğu güzergâh üzerinde bulunup bulunmadığını, araç durdurma ve kontrollerde ‘Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönerge’ye uygun önlemlerin alıp alınmadığı da tespit edilecek. Trafik polislerinin sürücülere karşı tutum ve davranışlarını (nezaket, hitabet, yaklaşım), uygulanan işlemlerde görevin gerektirdiği temel kural ve prensiplere uyup uymadıkları ve gerekli tespit edilecek, gidiş ve dönüşleri otobüs bileti almak suretiyle, iller arasında sivil denetim ekipleri ve personel görevlendirilecek.

TRAFİK YOĞUNLUĞU HAVADAN DA TAKİP EDİLECEK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trafik kuruluşları ve kara yolu üzerinde sabit veya seyir halinde denetim yapan trafik ekipleriyle koordineli ve irtibatlı olarak trafik kural ihlali yapan yol kullanıcıları havadan izlemek ve denetlemek, ayrıca TIR, kamyon, tanker gibi ağır taşıtlardan dolayı trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimleri hakkında trafik kuruluşları ve ekiplerine bilgi verilerek, bu araçların uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmeleri ve kontrolü sağlamak amacıyla, Havacılık Dairesi Başkanlığımıza ait üç helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığı’ndan rütbeli personel ile havadan denetleme yoğun bir şekilde yapılacaktır. Başta otoyollarımız ve bölünmüş kara yollarımız olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı kara yollarında resmi ve sivil radar araçları ile sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimleri yapılacaktır."

DİĞER POLİSLER DE TRAFİĞE DUYARLI OLACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında, ‘genel hizmet’ sınıfında görev yapan polislerin de trafik kural ihlallerine karşı bayram tatili süresince daha hassas davranacakları belirtildi. Açıklamada, "Şehir içi ve şehirlerarası kara yollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (KGYS) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulu bulunan illerimizde bu sistemlerin bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacaktır. Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere yol kullanıcılarının trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini, başta hız ihlali olmak üzere yakın takip, fazla yolcu, uykusuz-yorgun araç kullanmamaları, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz." denildi.

KAÇ EKİP GÖREV YAPACAK?

Ülke genelinde Ramazan Bayramı tatili boyunca il emniyet müdürlükleri trafik birimlerince şehir içi ve şehir dışı kara yolu güzergâhlarında fiilen görevli 17 bin 76 denetim personeli ile gündüz 436’sı radar olmak üzere 3 bin 84 ekip ve 913 yaya görevli mesai yapacak. Gece ise 129’u video kameralı radar, bin 375 ekip ve 104 yaya görevli ile denetim hizmeti yürütecek. Büro hizmetlerinde görevli personelden de takviye ekip görevlendirmesi yapılarak denetim ekiplerinin güçlendirileceği ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar