Bayram etkinliklerinin iptalinden haberi olmayan bisikletçileri polis uyardı

Gaziantep’te Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı çelenk sunma töreni dışındaki etkinlikler iptal edildi. Ancak, iptale dair kendilerine bir bildirinin yapılmadığını savunan bisikletçiler, toplandıkları Demokrasi Meydanı’ndan tur...

Google Haberlere Abone ol
Bayram etkinliklerinin iptalinden haberi olmayan bisikletçileri polis uyardı

Gaziantep’te Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı çelenk sunma töreni dışındaki etkinlikler iptal edildi. Ancak, iptale dair kendilerine bir bildirinin yapılmadığını savunan bisikletçiler, toplandıkları Demokrasi Meydanı’ndan tur yapamadan geri döndü.

Gaziantep Bisikletçiler Derneği’nin organizesinde Demokrasi Meydanı’nda toplanan 60 bisikletçi, uzun bir süre meydanda bekledi. Dernek görevlilerinin emniyet ekipleri ile yaptıkları görüşme sonucu, daha önceden izni alınan programın iptal edildiği ancak bunun ilgililere ulaşmadığı anlaşıldı. Burada bir açıklama yapan derneğin İran asıllı başkanı Azin Rakhtshah, “Dernekler masası adına yazdığımız dilekçe Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşmıştır. Polis arkadaşların söylediklerine göre ellerine de evrak ulaşmış. Fakat, Başbakanlık genelgesine göre bütün etkinliklerin iptal olması dolayısıyla bizim etkinliğimiz de iptal olmak zorunda.” dedi. Daha önceki turlarında hiçbir sorun yaşamadıklarını aktaran Rakhtshah, “Bu seferki turumuzda da dilekçemiz ellerine ulaşmış fakat iptal olduğuna dair bir bildiri yapılmadığından dolayı biz devam ettik. Ayrıca bu Soma’ya bir saygısızlık değil. Şahsi profilimde de bir çok paylaşımlar var. Sonuçta biz de insanız. Fakat bizim bu etkinlik şenlik, kutlama değil. Bisiklet kültürü gelişmesi için geldik.” ifadelerini kullandı. Rakstshah, polislere de kendilerine yardım ettiği için teşekkür etti. Toplanan kalabalık daha sonra gruplar halinde meydandan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar