Bayram Altun: Emanet edilen değerleri verimli yönettik

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı Başkanı Bayram Altun, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bayram Altun: Emanet edilen değerleri verimli yönettik

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı Başkanı Bayram Altun, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi.

İsdemir’in bedelsiz hisse hak sahipleri için düzenlediği bilgilendirme toplantısını İskenderun Mustafa Kemal Üniversitesi Yazıcı Konservatuar Salonunda gerçekleştirdi. Vakıf Başkanı Bayram Altun, bedelsiz hisse üzerinden yalana dayalı haksız ve yersiz ithamlarla İsdemir Vakfı'nı, özünde ise Çelik-İş Sendikası'nı hedef gösterenleri kınadı. Emeğin en yüce değer olduğuna inandıklarını belirten Altun, “Özelleştirme sürecinde İsdemir'in yüzde 11’lik hissesini bedelsiz olarak çalışanlar adına verilmesini ve vakıf aracılığıyla belgelendirip kayıt altına alınmasını sağlamıştır. İsdemir Vakfı kendisine emanet edilen varlık değerlerini etkin ve verimli yöneterek, hissedarlar ve üyelerine kattığı değerleri sürekli artırmak sorumluluğunu her şartta taşımıştır ve taşımaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Erdemir' in öngördükleri doğrultusunda 1 Haziran 2002 tarihi baz alınarak ilk dağıtımın 6 bin 701 kişiye yapıldığını aktaran Altun, “Daha sonra 4 in 500 kişi adına İskenderun 1, 2 ve 3. Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan ve sonuçlanan kararların Yargıtay tarafından onanarak kesinleşmesini müteakip, 18 Aralık 2010 tarihinde yapılan İsdemir Vakfının Olağanüstü Genel Kurulunda, 1 Haziran 2002 tarihi baz alınarak yapılan ilk dağıtım iptal edilerek, 8 Şubat 2001 tarihi esas alınarak İsdemir’de çalışan 11 bin kişiye yeniden eşit olarak pay edilmiştir.” dedi.

Daha sonra söz alan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise “Uzun ve meşakkatli bir mücadelenin sonunda tek kuruş ödemeden siz değerli arkadaşlarımıza bedelsiz hisseleri kazandırdık. Yargıyı yönlendirmemiz mümkün değildi. Tam 8 yıllık bir yargı süreci oluştu. Ancak bugün SPK’nın kararlarıyla hem hisse senetlerinin adlarınıza tescili hem de borsaya girmenin, hisse senetlerinin alınır, satılır hale gelmesinin ilk adımı atılmıştır. Bu gelişme tüm hisse sahiplerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar