Bayraktar kendine yakışanı yaptı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar kendine yakışanı yaptı

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kabine değişikliğinin Başbakan Erdoğan'ın tasarrufunda olduğu söylerken, Erdoğan Bayraktar'ın istifa açıklamasını, "Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış" diye yorumladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Havalimanında Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Fatma Şahin ile milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Erdal Ata'dan kentle ilgili bilgi alan Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 11 yıllık iktidarları döneminde siyasi istikrarla birlikte hizmet istikrarının da geldiğini belirtti.

"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BAŞBAKAN'IN TASARRUFUNDADIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyle ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu, değişikliğin Başbakan'ın tasarrufunda olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Kabine değişiklikleri sayın Başbakan'ımızın tasarrufudur. İhtiyaç duyduğu her zaman, her an yapabilir. Bu hükümet etme dinamikleri için zaten olmazsa olmazdır. O nedenle ben ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte başarılı hizmetler yapmayı temenni ediyorum" diye konuştu,

"AK PARTİ YOLSUZLUK YAPIYORSA İŞTE SANDIK GELİYOR"

Son günlerde gündeme gelen yolsuzluk olaylarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "AK Parti'den biri de yanlış yapıyorsa, hukuk bunun gereğini yapsın" dedi. Geçmişte oynanan senaryolarla milletin ağır bedeller ödediğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, 2008 yılında AK Parti hakkında açılan kapatma davasına da değindiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Hukuk devletlerinde yanlış yapanın cezasını, hesabını hukuk sorar, sormalıdır ve bunun yolu da açık olur. Ama birileri yanlışlıkları bir araya, bir sepete toplayarak veya yanlışlıklar gibi göstererek birbiriyle alakası olmayan bir çok konuyu aynı sepette büyük bir organizasyonla bunu yapıp da bir siyasi iktidarı, milli iradeyi zedeleyecek bir boyuta taşırsa, buna millet de, hukuk devleti de razı olmaz. Bu oynanan senaryoları bu millet çok yaşadı, çok da ağır bedellerini ödedi. Kim hangi yanlışlığı, yasa dışılığı yaptıysa, kim hangi rüşveti aldıysa yakalarsın, ama o çantaları ve o kutuları 14 ay takip edip de hiç alakası olmayan sepetin içine koyup ta hükümete 'asrın yolsuzluğu' deniliyor. Arkadaşlar ben diyorum. 11 yıl önce 50 milyar dolar banka hortumlamasına 'asrın yolsuzluğu' demeyen bir anlayış, bugün daha ne olduğu belli olmayan, henüz daha milletin ve hukukun önüne 'Şu fotoğraftır' diye gösterilmeyen bir hadisede 'asrın yolsuzluğu' diyerek siyasi iktidarı, hükümeti, onun Başbakan'ını yıpratma kampanyası istikrarı bozmak değil de nedir? O nedenle milletimiz burada oynanan oyunları, tarihi geçmişte çok bedeller ödediği için artık kolay, iyi okuyor. İster içeriden gelsin, ister dışarıdan gelsin. Biz ne diyoruz; AK Parti yolsuzluk yapıyorsa işte sandık geliyor, AK Parti'den birileri de yanlış yapıyorsa hukuk gereğini yapsın herkese yaptığı gibi."

"BAYRAKTAR, KENDİNE YAKIŞANI YAPTI"

Bakan Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve milletvekilli görevinden istifa ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan Bayraktar için ise "Arkadaşlar kişilerin ne dediği, ne demediği. Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış" yorumunu yaptı.

FATMA ŞAHİN: BİZ TAKIM OYUNCUSUYUZ

Aile ve Sosyal Politikalar esi Bakanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Fatma Şahin ise kabine değişikliğiyle ilgili takım oyuncusu olduklarını ve millete hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Ayşenur İslam'ı yakından tanıdığı ve aldığı bayrağı ileriye taşıyacak bir isim olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz sizlerle belli 10-12 yıldan beri alandayız. Partiyi kurarken sayın Başbakan'ımızın liderliğinde bu takımın oyuncusu olmak, bu takımın içinde olmak ve millete hizmet etmek çok önemliydi. O anlayışla yola çıktık. Ben bir faninin yaşayabileceği bütün makamları şerefim ve itibarımla yaptım. Bu şehrin ve bu ülkenin bütün yetiminin, yoksulunun, yaşlısının bütün mağdurunun, hastasının, yolda kalmışın yaşamına dokunacak şekilde arkadaşlarımla büyük gayret gösterdim. Dolayısıyla bu makamlar milletin makamı. Biz, takım oyuncusuyuz, bir maraton koşucusuyuz. Ben yarın Sakarya milletvekilimize bayrağı teslim edeceğim. O, aldığı yerden çok daha ileriye götüreceği inancım tamdır. İnşallah, bugün ben Gaziantep'in ilk kadın büyükşehir belediye başkan olarak huzurlarınızdayım. Ayşenur İslam hanımefendiyi çok yakinen tanıyorum. Milletvekili olmasında da Genel Merkez Kadın Kolları Başkanıyken çok ciddi yardımcı oldum. Bu bakımdan benim kardeşim, doğru bir isim ve inanıyorum ki; bu bakanlık çok önemli bir bakanlık, çok insani ve çok vicdani bir bakanlık. Biz bakanlığın kurumsal kapasitesini idari ve mali olarak güçlendirdik. Çok genç ve çok güçlü bir bakanlığımız var. Onun liderliğinde çok daha ileriye gidecektir. Bende onun bire bir yardımcısı olacağım. Biz takım oyuncusuyuz."

Yorumlar