Bayraktar: Ders yerine mitinge giden öğretmenin takipçisi olacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart Cuma günü Erzurum'da gerçekleştireceği açık hava mitingine katılmak için bazı öğretmenlerin sevk alıp işe gitmeyeceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar: Ders yerine mitinge giden öğretmenin takipçisi olacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart Cuma günü Erzurum'da gerçekleştireceği açık hava mitingine katılmak için bazı öğretmenlerin sevk alıp işe gitmeyeceği iddia edildi. Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, "Derse girmeyip mitinge giden eğitimciler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca mitinge öğrenci götürülmesi halinde ise bunu yargıya taşıyacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Erzurum mitingine katılmak için bazı memurların siyasi şirinlik göstermek amacıyla işe gitmeyeceği iddia edildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen eğitimciler, il merkezindeki okullarda görevli öğretmen ve okul idarecilerinin miting günü sevk alacağını iddia etti. Öğrencilerin derslerini boş geçirmesine gönüllerinin razı olmadığını belirten öğretmenler, Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün konuyla ilgili hassasiyetini beklediklerini dile getirdiler.

Türk Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, kanunen memurların siyasi partilerin mitingine katılmasının yasak olduğunu dile getirdi. Kendilerine de başbakanın mitingine katılım yönünde bazı duyumların ulaştığına dikkat çeken Bayraktar, "Memurların siyasi partilerin mitinglerine katılması yasak. Birileri siyasi ayrımcılık yaparak seçim mitingin meydanına öğretmen ve okul idarecilerini yönlendirirse bunu asla affetmeyiz. Başbakan'ın mitinginde öğretmenler başta olmak üzere diğer kamu görevlilerini görmemiz halinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Öğrencileri sınıfta bırakıp miting alanına giderek siyasi şirinlik ve yalakalık yapmaya kimse kalkışmasın. Ayrıca miting alanına öğrencilerin yönlendirildiğini, gönderildiğini, taşındığını tespit edersek de bunun için de sorumlular hakkında yasal işlem başlatacağız. Siyasi yalakalık kimse yapmasın." dedi. CİHAN

Yorumlar