Baykuşun kırılan kanadına platin takıldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan baykuşun kırık kanadına operasyonla platin takıldı.Kırkpınar Mahallesinde bir vatandaş tarafından yaralı baykuş bulundu. Vatandaşın belediye ekiplerine teslim ettiği...

Google Haberlere Abone ol
Baykuşun kırılan kanadına platin takıldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan baykuşun kırık kanadına operasyonla platin takıldı.

Kırkpınar Mahallesinde bir vatandaş tarafından yaralı baykuş bulundu. Vatandaşın belediye ekiplerine teslim ettiği baykuş, veteriner kliniğine götürüldü. Yapılan muayene sonucunda baykuşun kanadının kırık olduğu belirlendi.

Baykuşun kırılan kanadına ameliyatla platin takıldı. Tedavisi yapılan baykuş iyileştikten sonra yeniden doğal ortamına bırakılacak.

Baykuşun ameliyatını gerçekleştiren veteriner hekim Turgay Çağıl, baykuşun 7 aylık olduğunu söyledi. Tedavisini yaptıkları baykuşun 3-4 gün içinde doğal yaşamına bırakılacağını anlatan Çağıl; "Belediye ekiplerince kliniğimize getirilen baykuşa gerekli tedaviyi yaptık. Tahmini olarak 7 aylık olan baykuş bu bölgede pek görülmeyen bir canlı olmakla beraber kliniğimize tedavi amaçlı getirildi. Tedavi başarılı bir şekilde neticelendi" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar