Baykan'ı ziyaret eden Vali Aydın, destek sözü verdi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve bazı kurum müdürleri ile birlikte Baykan ilçesine gitti.

Google Haberlere Abone ol
Baykan'ı ziyaret eden Vali Aydın, destek sözü verdi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve bazı kurum müdürleri ile birlikte Baykan ilçesine gitti.

Kaymakam Ufuk Akıl, ilçe daire amirleri ve il genel meclis üyesi Cahit Türköz tarafından karşılanan Vali Aydın, ilk olarak kaymakamlığı'nı ziyaret etti.
Vali Aydın, İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Vali Aydın, Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Aydın’a uğrayarak 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Belediye girişinde belediye çalışanlarıyla Vali Aydın’ı karşılayan Belediye Başkanı Ali Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, " Belediye olarak gerçekleştireceğimiz projelerden Sayın Valimizden destek bekliyoruz." dedi.

Tüm belediyelere eşit mesafede olduklarını ifade eden Vali Aydın, halkın hizmet konusunda geliştirilecek her türlü projeyi bütçe imkanları dahilinde destek vereceklerini belirterek, Başkan Ali Aydın’a 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu.

Belediye ziyaretini tamamlayan Vali Aydın, Baykan Çarşı merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Aydın, Vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek, ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Aydın, Baykan ilçesine bağlı 12 köyde yürütülen “GAP Fıstıkçılık Projesi” kapsamında ilçeye bağlı Obalı köyünde, ilk fıstık fidanını dikerek, toprakla buluşturdu.

İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ve İl Tarım Müdürü İzzet Murat’an bilgi alan Vali Aydın, Obalı köyünde oluşturulan örnek bahçede ilk fıstık fidanını toprakla buluşturdu.

GAP ve Kırsal Kalkınma Projeleri ile Siirtli çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirten Vali Aydın,” Baykan ilçemiz ve köylerinde proje kapsamında 440 dekarlık alana 11 bin fıstık fidesinin dikilecek. 12 köyde ikamet eden 31 çiftçimiz projeden yararlandı. 130 bin lira ödenek ile 3 bin 80 dikme, 15 bin 400 metre tel örgü ve 11 bin fıstık fidanı çiftçilere dağıtıldı.” diye konuştu.

“GAP Arıcılık geliştirme projesi” hakkında da bilgiler veren Vali Aydın,” Baykan ilçemize bağlı 7 köyümüzde ikamet eden toplam 30 çiftçimize 900 arılı kovan dağıtımı yapıldı. Yüzde 30 katkı payı arıcılarımız tarafından karşılandı. Bu projede toplam ödenek tutarımız 330 bin lira. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar