Bayırda kayan minibüs 4 araca çarparak zarar verdi

Ereğli ilçesinde, karda freni tutmadığı iddia edilen servis minibüsü park halindeki araçlara çarparak durabildi.

Google Haberlere Abone ol
Bayırda kayan minibüs 4 araca çarparak zarar verdi

Ereğli ilçesinde, karda freni tutmadığı iddia edilen servis minibüsü park halindeki araçlara çarparak durabildi. 4 aracın hasar gördüğü kazada ölen ya da yaralanan olmazken, şoka giren minibüs sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki işçileri taşıyan Erdem Yiğit idaresindeki 67 LK 370 plakalı minibüs, Bağlık Mahallesi Hacı Abdurrahman Sokak’ta yokuş çıktığı sırada, kar temizliği yapan belediyeye ait iş makinesi ile karşılaştı. Sürücünün rampada durdurmak istediği minibüs, freni tutmayınca geri kaymaya başladı. Bu sırada sürücü Yiğit’in direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, park halindeki 67 DL 218 ve 67 TF 566 plakalı otomobillere çarptıktan sonra 34 HB 4761 plakalı cipi sürüklemeye başladı.

Yaklaşık 50 metre sürüklediği cipten ayrılan minibüs, plakası belirlenemeyen park halindeki bir başka hususi minibüse çarparak durabildi. İşçilerden yaralanan olmazken, kazanın etkisiyle kısa süreli şok yaşayan sürücü Yiğit, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza anını gören bir başka işçi taşıyan minibüs sürücüsü Satılmış Akça, yaptığı açıklamada, olayı fark ettiğinde minibüsünü rampada durdurabildiğini belirterek, “Diğer minibüs rampaya çıkmaya başladığında belediyenin kar temizliği yapan iş makinesi ile karşılaştı. Durmak istedi ancak duramayarak geriye kaymaya başladı. Bu sırada park halindeki araçlara çarptı.” dedi. Havanın ışımasıyla birlikte araçlardaki hasar ortaya çıkarken, araçların durumunu görenlerin yorumu ise kazanın ucuz atlatıldığı oldu.
CİHAN

Yorumlar