Bayındır Devlet Hastanesi ile sendika arasında nöbet kavgası

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayındır Devlet Hastanesi'nde çalışan personelin, dört saat nöbet ücreti alması gerekirken üç saatle geçiştirildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Bayındır Devlet Hastanesi ile sendika arasında nöbet kavgası

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayındır Devlet Hastanesi'nde çalışan personelin, dört saat nöbet ücreti alması gerekirken üç saatle geçiştirildiğini iddia etti. Çalışanların haklarını alması için sendika olarak her türlü kanuni hakları kullanacaklarını söyleyen Doğruyol, "Bayındır Devlet Hastanesi yönetiminin, tasarruf amacıyla çalışanların dört saatlik nöbet ücretinin bir saatini ödememesi, hastane çalışanlarına 'Bu kadar da olmaz.' dedirtti. Çalışanlara üç saatlik nöbet ücreti olan 13,72 lirayı ödeyen yönetim, bir saatlik ücret olan 4,5 lirayı kesmeyi kazanç saydı." dedi.

Yapılan uygulamayla hastane çalışanlarının büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Doğruyol, bir saatlik ücretin de ödenmesi için hastaneye resmi başvuruda bulunduklarını ifade etti. Hastane yönetiminin almış olduğu kararın, kamu hastanelerinin ne kadar ticari mantıkla çalıştığının göstergesi olduğunu ifade eden Doğruyol, "4,5 TL ile ne hastane zengin olur ne de sağlık çalışanı zengin olur ancak uygulama oldukça manidar. Hastane yönetimi, dört saatlik mesai ücretinin bir saatini keserek, çalışanlarımızın emeğine saygısızlık etmiştir, kul hakkına girmiştir. Biz buna müsaade edemeyiz.” şeklinde konuştu. Eksik yatırılan nöbet ücretlerinin tamamlanması için hastane yönetimine resmi başvuruda bulunduklarını dile getiren Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol, “Bir an önce eksik yatırılan ücret ödenmelidir. Personelimizin 1 TL alacağı da olsa peşine düşeriz. O kurumlar, kamu kurumları kimsenin özel işletmeleri değil. Herkes kanunlara uymak zorunda. Biz sağlık çalışanlarının yanındayız, görevimiz bu. Burada da onları bu durumlarında yalnız bırakmadık ve hastane yönetimine yazılı başvuruda bulunduk. Sorunun çözülmesini bekliyoruz. Buna benzer örnekler ne yazık ki birçok kurumumuzda yaşanıyor. Tüm bu yapılanlar, çalışma motivasyonunu ve çalışma huzurunu bozuyor. Bir kurumdaki amirin görevi, öncelikle çalışma huzurunu sağlamaktır, bozmak değil. Bayındır’da yaşananlar, hastanelerin tasarruf sağlamak amacıyla sağlık çalışanlarının hakkını gaspettiğine yönelik güzel bir örnek oldu.” dedi. CİHAN

Yorumlar