Bayık: Kürdistan halkı özgür yaşama kavuşmadan silah bırakmayız

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, "Kim Kürtler ve Kürdistan halkının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşmadan mücadeleyi bitireceğini ve silah bırakacağını düşünüyorsa hayal görüyor.” dedi.Kürtçe yayın yapılan Azadîya...

Google Haberlere Abone ol
Bayık: Kürdistan halkı özgür yaşama kavuşmadan silah bırakmayız

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, "Kim Kürtler ve Kürdistan halkının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşmadan mücadeleyi bitireceğini ve silah bırakacağını düşünüyorsa hayal görüyor.” dedi.

Kürtçe yayın yapılan Azadîya Welat gazetesinde makalesi yayınlanan Bayık, Ortadoğu’da Kürtlerin güçlü bir savunma olmadan varlıklarını koruyamayacağını, aksi halde fiziki ve kültürel katliama maruz kalacaklarını savundu. Bugüne kadar hiçbir Kürt karşıtı devlet ve siyasi gücün bu amacından vazgeçmediğini belirten Bayık, Türk devletinin de bu zihniyeti savunduğunu ileri sürdü. Bayık, şöyle devam etti: "Bunun için Kürtler meşru savunma gereği kendilerini savunacaklardır. Bunlarla birlikte kim Kürtler ve Kürdistan halkının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşmadan mücadeleyi bitireceğini ve silah bırakacağını düşünüyorsa hayal görüyor. Kimse kendisini kandırmasın ve Kürtler özgür bir yaşama kavuşmadan buna benzer hayali şeyleri duyurmasın.”

Ortadoğu’ya ve Suriye’nin Kobani şehrinde yaşananlara bakıldığında, meşru savunma olmadan bu coğrafyada varlığın devam ettirilemeyeceğinin görüleceğini kaydeden Bayık, “Bazıları diyor ki ‘Silahlı mücadele dönemi geride kaldı, artık silahları bırakma dönemidir.’ Bunu diyenler Ortadoğu’ya baksın. Kendi savunması olmayan Kürtlerin yok edileceğini görmeliler. Özellikle silahlı mücadele dönemi bitti diyen, gerillaya ‘silah bırak çağrısı’ yapan Kürtler, şapkasını önüne koysun ve binlerce kez düşünsün." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin içeride antidemokratik bir siyaset yürütüğünü, dışarıda ise zalim çetelere destek verdiğini belirten Bayık, “Türkiye’nin Rojava ve Suriye’de kime destek verdiği artık göz önünde. Rojava’da, Kobani’de Kürtleri teslim almaya çalışan silahlı çetelere destek veriyor.” iddiasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar